Presek stanja na polovini puta LE: Od Zvezde bolji samo Vest Hem i Lion, potera za Legijom

Autor: Nemanja Janošev
petak 22.10.2021.
13:00
Izvor: Sportske.net

U brojnim grupama se ne nazire krajnji ishod.

@UEFAcom_de/Twitter
@UEFAcom_de/Twitter

Povezane vesti

Nakon Lige šampiona, nastavljamo sa presekom stanja u Ligi Evrope.

Utakmicama koje su odigrane u četvrtak okončala se prva polovina grupne faze Lige Evrope.

S akcentom na jedinog srpskog predstavnika u ovom takmičenju Crvenu zvezdu propratili smo dosadašnji tok Lige Evrope. Velikih razočarenja (još) nema i favoriti su uglavnom na dobrom putu da izbore plasman u nokaut fazu.

Ova sezona Lige Evrope sama po sebi je specifična budući da trećeplasirani timovi iz grupne faze ne završavaju svoje evropsko putešestvuje, već se sele u Ligu konferencija. Takođe, broj timova je "skrajnut" sa 48 na 32, a pobednici grupa plasiraće se direktno među 16 najboljih. 

Formiraće se runda pre, gde će igrati timovi eliminisani iz Lige šampiona i drugoplasirani klubovi iz grupne faze Lige Evrope. 

Stoga će Crvena zvezda, sa čijom grupom ćemo početi, želeti da izbegne tu drugu poziciju i za sada joj dobro ide. Najveću konkurenciju, prema aktuelnoj tabeli grupe "F" imaće u Bragi, dok Midtjiland preti iz prikrajka. Prikazali su dobar fudbal izabranici Boa Henriksena, ali su na svega dva boda do sada. Crvena zveza je jedna od šest ekipa koje do sada imaju sedam poena od maksimalnih devet. Uistinu, pojedini timovi su u jačim grupama, ali Stankovićev tim je na dobrom putu da izbori proleće u ovom takmičenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Lion je već čekirao kartu za nokaut fazu, a u nastavku takmičenja moraće da potvrde svoju prvu poziciju. Protiv praške Sparte na "Grupama stadionu" u narednoj utakmici mogli bi tako nešto i da učine. Rendžer Stivena Džerarda je izašao na kraj sa Brondbijem i upisao prva tri boda. Sada su jedan korak iza Sparte i biće to borba do samog kraja za mesto broj "2".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jedna od najzanimljivijih grupa kojoj bi mogla da pozavidi i Liga šampiona jeste "B".  Monako se za sada izdvaja sa sedam poena, a potom slede Real Sosijedad i PSV Ajndhoven. Ukoliko "kneževi" ponove partiju od četvrtka i u narednoj rundi, moći će da odahnu, dok će PSV biti u problemu i himna Lige konferencije će ih buditi iz sna. Šturm je prežaljen. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pobedama protiv Spartaka i Lestera, varšavaska Legija je impresivno otvorila kampanju ostavivši iza sebe sjajne ekipe među kojima je I Napoli. Međutim, ekipa Lućana Spaletija je najkvalitetniji sastav i sve osim prvog mesta bilo bi veliko iznenađenje. Lester figurira za poziciju dva, ali moraće da sruše Legiju za tako nešto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U grupi "D" je se situacija već iskristalisala, pa tako imamo Ajntraht i Olimpijakos kao dva vodeća tima sa Fenerom, čijih dva boda za sada ne ugoržava Nemce i Grke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sa tri remija Olimpik Marsej u grupi "E" je demonstrirao da su tvrd tim, ali ujedno i da mogu biti nepredvidivi. Čekaće Lacio u narednoj rundi na "Velodromu" i sa tri boda učinili bi značajan korak ka plasmanu dalje. Galatasaraj bi morao da arhivira Lokomotivu i tako krene receptom Francuza, ali daleko od toga da je bilo šta u ovog rupi odličeno. Lacijali će se i te kako pitati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rame uz rame stoje Leverkuzen i Betis sa po sedam bodova, četiri više od Seltika. Pomučio se irski tim protiv Ferencvaroša na svom terenu i čini se da je Liga konferencija za njih realniji domet.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vest Hem ne briga sa maksimalnim učinkom, ali zato ostatak grupe "H" mora da bude pažljiv u nastavku. Prava na grešku praktično nema. Dinamo, Rapid i Genk imaju identičan bodovni saldo posle tri utakmice. Biće to prava borba do samog kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke