Presek stanja na polovini puta LŠ: Barsa ispada posle 20 godina? Ko je pozitivno, a ko negativno iznenadio?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.10.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Liga šampiona je na pola puta, a neka iznenađenja se naziru.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Utakmicama koje su odigrane u utorak i sredu, završena je prva polovina grupne faze Lige šampiona.

Bili smo svedoci nekih spektakularnih pobeda, sjajnih okršaja i prelepih golova. Bilo je tu i iznenađenja i pozitivnih i onih negativnih, ali daleko od toga da je u većini grupa sve rešeno. Čeka nas uzbudljiv drugi deo i već u narednoj rundi mnoge stvari će biti jasnije.

Pođimo od grupe "F" gde je, rekli bismo, najinteresantnije. Mančester junajted je posle jučerašnje pobede nad Atalantom seo na čelo grupe sa šest bodova, ali ekipa Ole Gunara Solksjera nije ubedljiva i vrlo lako je moglo da se dogodi da budu u nezavidnoj situaciji pred ovaj "presek stanja". Na sreću po njih, u ekipi imaju Bruna Fernandeša i Kristijana Ronalda, pa i Davida de Heu i tako su do sada došli do šest bodova.

Jang Bojs ih je šokirao u Bernu, teško da će to ponoviti na "Old Trafordu" i upravo bi ta utakmica mogla da odredi sudbinu engleskog velikana. Gostovaće Atalanti i Viljarealu, moglo bi da bude veoma neprijatno po Norvežanina. 

Stanje u grupi je sledeće: Junajted vodi sa šest bodova i gol-razlikom 6:5, dva boda manje imaju Atalanta i Viljareal, a jednu upisanu pobedu ima Jang Bojs. Dakle, sve je otvoreno.

Standings provided by SofaScore LiveScore


U grupi "D" aktuelni lider je Šerif iz Tiraspolja i to pored živih Real Madrida i Intera! Zvuči nestvarno, ali tim Jurija Verniduba grabi ka proleću u Evropi, a ko im brani da sanjaju i o nokaut fazi Lige šampiona. Izgubili su od Intera pre dve večeri, to nije iznenađenje, ali su dokazali da i te kako mogu da pomrse račune kvalitetnijim i bogatijim ekipama od sebe. Pali su Real i Šahtjor, zašto ne bi mogao i Inter kada se bude igralo u Tiraspolju?

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pored Šerifa, kao iznenađenje možemo navesti Ajaks. Ne prema stanju na tabeli, već prema dominaciji. Iako konstantno prodaju najbolje igrače, Ajaks iz godine u godinu uspeva da izdrži sve udare vetrova i sa maksimalnim učinkom iz tri kola, uz gol-razliku 11:1 lideri su grupe "C", gde su još Borusija Dortmund, Sporting i Bešiktaš.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Neprijatno iznenađenje imamo u vidu Milana, od kojeg se očekivala borba za prva dva mesta. Liverpul je oduvao konkurenciju i jednom nogom su u nokaut fazi, Atletiko je takođe na tom putu, ali pitaće se i Porto, koji ima četiri boda više u odnosu na poslednjeplasirane "rosonere". Tim Stefana Piolija je na "nuli"!

Standings provided by SofaScore LiveScore

U isti koš može da se uvrsti i Lapjcig, jedina ekipa bez bodova u grupi "A" gde za protivnike imaju PSŽ, Mančester siti i Klub Briž. Bilo je za očekivati da bi mogli da "otkinu" bod bogatašima, a da protiv Belgijanaca učine više, no za sada su bez plena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Veliki problem može da ima Barselona u grupi "E". Tamo je Bajern gazda, a Benfika je svojim trijumfom nad Kataloncima na "Lužu" jasno pokazala svoje namere. Kakav bi to bio udarac za "blaugranu" ukoliko bi izostali iz nokaut faze Lige šampiona. Poslednji put su takmičenje u grupi završili u sezoni 2000/2001! U nezavidnoj su situaciji, bodovi protiv Dinama u Kijevu bi značajno popravile stvari, budući da se Benifika ne može nadati nečemu velikom u Minhenu. Biće to trka između Portugalaca i Španaca, pa ko prvi devojci...

EPA-EFE/Alejandro Garcia

Standings provided by SofaScore LiveScore

I, zanimljivo će biti u grupi "G" u okviru koje nastupaju Salcburg, sa dosadašnjih sedam bodova, Sevilja sa tri, te Lil i Volfsburg sa po dva. Austrijski velikan je nadomak svog cilja, a za drugo mesto će se voditi rovovska bitka prema do sada viđenom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jedina grupa gde je sve poznato, verovatno i pre početka samog turnira jeste grupa "H". Juve i Čelsi ne bi smeli da propuste šansu koju su izgradili do sada, a Zenitu i nejakom Malmeu ostaje borba za Ligu Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke