Pretnja ili odluka, odlazi Kristijano Ronaldo?

Autor: Boris Jovanović
petak 07.01.2022.
08:57
Izvor: Sportske.net

Nije prvi put da se ovo dešava...

EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL
EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo je nezadovolja. Više je stvari u pitanju, od ambicija tima, preko rezultata, malodušnosti saigrača, svi su mu krivi. A najviše, Ralf Ragnik.

Portugalac nema neko mišljenje o treneru, smatra da ne ume da izvuče najviše od njega i od tima i on je navodno poručio čelnicima da će, ako ne bude zadovoljan menadžerom koji stiže na kraju sezone. Ko će to biti možemo da nagađamo, ali pitanje je da li je želja obostrana, odnosno hoće li Junajted i hteti da zadrži Portugalca koji ima ugovor do 2023.

Postoje mišljenja da loše utiče na mlade igrače, da je sebičan, da ne poštuje navijače i da nije doneo ono što je klub očekivao.

Kristijano je već jasno rekao čelnicima da ne podržava ostanak Ragnika u klubu, ali Nemac će se preseliti na mesto savetnika na leto, a na klupu bi mogao da stigne Maurisio Poketino koji je prva želja "Đavola". To ne zavisi od Argentinca, no, veruje se da je on motivisan da se vrati u PL.

Glavna Ronaldova zamerka je da trener ne može da osvoji trofeje, slično je mislio o Benitezu i Mauriciju Sariju. a javna je tajna da je zbog svog stila igre koji nije odgovarao Ronaldu, Alegri morao da ode iz Juventusa.

Osim Poketina, kandidati su Ten Hag i Brendan Rodžers, oni bi trebalo da optimizuju igru, odnosno formaciju, jer se Ronaldo ne snalazi u 4-2-2-2 sistemu koji forsira Ragnik. Portugalac je dao 14 golova ove sezone, ali je tim tek sedmi na tabeli.

Situacija u svlačionici je loša, pa nije ni čudo što veliki broj igrača
želi već u januaru da ode...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke