Previsok rezultat, Leverkuzen bolji od Borusije!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.08.2021.
21:11
Izvor: Sportske.net

Menhengladbah nije bio toliko loš, ali nije ni imao sreće...

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Borusija iz Menhengladbaha važi za jednu od ozbiljnijih ekipa u Nemačkoj, ali današnji rezultat to i ne dokazuje. 

Oni su poraženi od Bajera iz Leverkuzena rezultatom 4:0 (2:0), domaćin je bio bolji rival, ali možemo reći i da je rezultat previsok ako pogledamo broj pokušaja, odnosno udaraca ka golu jednog i drugog tima. 

Ipak, golovi se broje, a oni su danas viđeni samo u mreži golmana Zomera. 

Prvi već u 3. minutu Baker šutira, pogađa stativu, lopta se nesrećno po goste odbila od golmana Zomera u gol za 1:0. Pet minuta kasnije, novi gol u mreži, ovoga puta je Patrik Šik bio strelac, iskusni Čeh je iskoristio dobru polukontru, namestio se i šutirao levom nogom u sam ugao za 2:0. 

Borusija je imala stativu do kraja poluvremena preko Hofmana, potom i penal koji je dosuđen nakon VAR tehnologije, ali Štindl nije uspeo da savlada Hradeckog koji mu je odbranio udarac. 

U nastavku opet kazna za Borusiju, igrao se 55. minut kada je Diabi povisio na 3:0, ali ponovo uz dosta sreće, lopta se odbila od jednog igrača Borusije i promenila pravac, dovoljno za 3:0.

Psihički su gosti pali, nisu uspeli da postignu gol do kraja, ali jeste Leverkuzen još jedan i to preko Amirija u 87. minutu utakmice. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke