Pričaće se o večeri na "Tumbi" - PAOK stigao "-2" iz Zagreba, Živković uništio snove Dinamu

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.03.2024.
20:49
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret crno-belih.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri PAOK plasirali su se u četvrtfinale Lige konferencija pošto su nakon velikog preokreta u dvomeču eliminisali Dinamo Zagreb ukupnim rezultatom 5:3.

Ono su u revanšu pobedili 5:1 odigravši fenomenalnu utakmicu i iskoristivši uštogljenost Dinamovih igrača.

Teško je i zamisliti, a kamoli režirati dramu kakva je viđena na "Tumbi" ove večeri.  Dinamo je u Grčku otputovao u dosta komfornoj zoni, sa dva gola viška. Znali su u redovima PAOK da moraju da krenu najjače moguće od prvog minuta, ali nije bilo lako probiti odbranu zagrepčana. To se ipak dogodilo u 27. minutu kada je Baba Rahman pogodio, a zatim je usledio tornado obojen u crno-belo. Sučićev autogol zapalio je "Tumbu,2 da bi Tomas u 42. izazvao zemljotres u Solunu.

Došao je idealan momenat za Dinamo da se ode na pauzu kako bi se ekipa restartovala i to je urodilo plodom jer Hodža postigao prelep gol za novo vođstvo Zagrepčana. Jeste bio najbliži golmanu Kotarskom, ali je Kedzoira bio neoprezan i od njega se lopta odbila do krilnog fudbalera Dinama.  Međutim, tu nije bio kraj pošto je posle kornera Kirila Despodova, Kulierakis iskoristio konfuziju u šesnaestercu Dinamo Zagreba.

Tu drami definitivno nije bio kraj i Dinamo je bio blizu poravnanja kada je pogodio Bruno Petković, no lopta se od njegove ruke odbila u mrežu. Imali su još dobrih šansi, ali je Kotarski bio sjajan. Celokupno gledano, PAOK je bio bolji rival, imao više šansi i priliku da sve završi imao je Andrija Živković budući da je preuzeo odgovornost da izvede penal koji je iznudio Despodov u kontri.

Srpski reprezentativac je bio siguran, zatim i otrčao do tribine sa vatrenim pristalicama grčkog tima kako bi proslavio prolazak u nastavak takmičenja.

Dalje su otišli još i Fenerbahče i Fjorentina koji su eliminisali Union San Žiloaz i Makabi iz Haife. Viktorija Plzenj je posle penala izbacila Servet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke