Prijateljska, kažete? Saneovo ''pomračenje'', Nemci opet izgubili!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.11.2023.
22:43
Izvor: Sportske.net

Dva poraza ''pancera'' u razmaku od tri dana.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Reprezentacija Nemačke kao domaćin predstojećeg Evropskog prvenstva ove godine igra samo prijateljske utakmice, ali rezultati u tim mečevima ne ohrabruju njihove navijače.

Pre tri dana, ekipa pod vođstvom selektora Nagelsmana je poražena od Turske rezultatom 3:2, a večeras je izgubila i od Austrije u Beču rezultatom 2:0.

Austrijanci su poveli u 29. minutu golom Marsela Zabicera koji je iskosa sa leve strane, sa petnaestak metara udaljenosti poslao precizan udarac po zemlji i taj gol je obeležio prvi deo igre.

Tek što je počelo drugo poluvreme, nervozni Liroj Sane je najpre s leđa faulirao Mvenea, a onda ga je kada je pao na zemlju još i nagazio na zadnjicu.

To je, naravno, naljutilo austrijskog defanzivca, došlo je do verbalnog duela, da bi na kraju Sane i grubo odgurnuo Mvenea i sudiji nije ostalo ništa drugo nego da Sanea pošalje u svlačionicu na ''hlađenje''.

Sa igračem manje na terenu, Austrijanci su stigli i do drugog gola u ovom meču, i to preko Baumgartnera koji je u 73. minutu postavio konačnih 2:0. On je posle sjajne asistencije Gregoriša kroz sredinu izbio potpuno sam ispred golmana Trapa i rutinski ga savladao.

U isto vreme, prijateljski meč su odigrale i selekcije Poljske i Letonije na stadionu u Varšavi, gde je domaći tim golovima Frankovskog u sedmom i Levandovskog u 48. minutu slavio rezultatom 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke