Primeira - Portu derbi u Lisabonu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 05.01.2020.
20:41
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Porta slavili su na stadionu "Žoze Alvalade" u okviru 15. kola portugalskog šampionata.

EPA-EFE/RICARDO ANTUNES
EPA-EFE/RICARDO ANTUNES

Povezane vesti

Porto je kao gost slavio u derbiju protiv Sportinga rezultatom 1:2 (1:1).

Igrao se šesti minut kada su stigli do prednosti "Zmajevi", neverovatna lopta Korone ka Maregi, putovala je oko 50m i pala pred noge snažnog napadača iz Malija, kojem nije bilo teško da se upiše u listu strelaca.

Uzvratio je Sporting u finišu prvog poluvremena, loše je golman gostiju Marćesin ispucao loptu, odmah su se igrači Sportinga sjurili ka golu rivala, Vijeto je pronašao Akunju u dobroj poziciji, da bi argentinski reprezentativac zakucao loptu iza leđa svog zemljaka za 1:1.

Otišlo se na odmor sa 1:1, prštalo je u nastavku, najpre je Vijeto imao sjajnu priliku da preokrene rezultat, ali je pogodio stativu.

Potom je Luiz Felipe bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola gostiju.

Usledile su čak tri dobre prilike za ponajboljeg igrača Sportinga u samo pet minuta, najpre je 58. minutu poslao volej tik pored gola Porta, četiri minuta kasnije je nakon solo akcije tukao pored desne stative, da bi već u narendom minutu imao još jednu dobru priliku, ali je loše zahvatio loptu i poslao je preko gola gostujućeg sastava.

Imao je još jednu priliku portugalski reprezentativa u 69. minut, ponovo je bio neprecizan, da bi par minuta kasnije Porto stigao do nove prednosti.

Tikinjo Soareš je sjajno skočio nakon kornera i glavom matirao Maksimijana za 1:2.

Bilo je još prilika u nastavku, najpre je golman Sporting zaustavio jedan pokušaj gostiju nakon kontre, potom je i Telješ oprobao udarac iz daljine, ali je tukao pored gola rivala.

Igrao se 86. minut kada je Sporting imao veliku šasu da poravna rezultat, ali je Koates pogodio prečku.

Mogao je Porto da overi trijumf u drugom minutu nadoknade, ali je Maksimijano zaustavio pokušaj Luisa Dijaza.

Nije bilo promene rezultata, pobeda Porta u Lisabonu, drugi su na tabeli sa 38 bodova, četiri manje od vodeće Benfike i čak 12 više od večerašnjeg rivala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke