Primera - Barsino kasno buđenje, Real je novi lider prvenstva!

Autor: Stefan Matić
subota 10.04.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Odličan "El Klasiko".

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Sjajna borba dva velika rivala u gotovo nemogućim uslovima. Zidan je uspeo da savlada Kumana, Real pobedom od 2:1 izbija na vrh tabele makar do sutrašnje utakmice Atletiko Madrida.

Veliki sudar na "Alfredo di Stefano" stadionu je počeo odličnim ubacivanjem Albe sa leve strane. Imao je i Mesi pokušaj asistencije, ali se Dembele ne snalazi najbolje.

Uzvratio je Real Madrid. Fenomenalna kontra preko Valverdea koji je sprintom prešao maltene pola terena. Urugvajac nalazi Vaskeza koji upošljava Benzemu i to je prelep gol za 1:0 u 13. minutu

Imali su Madriđani još par pokušaja. Ubrzo smo videli i jedan komičan gol. Toni Kros je imao slobodnjak posle Vinisijusovog prodora. Nemac pogađa Desta, lopta se odbija od Albe i to je 2:0 za Madriđane od 28. minuta

Barsa je uzvratila na samom kraju prvog dela igre. Mesi je u dva navrata pokušao, jednom i pogodio prečku iz kornera dok je kod drugog intervenisao Kurtoa. 

Drugo poluvreme je krenulo jakim tempom. Kros se okušao u 53. minutu, ovog puta dosta nepreciznije. Imao je i Benzema još jedand pokušaj sa distance, ali bez uspeha. 

A onda je usledio bolji period Barselone. Videli smo gol Mingueze posle Albine asistencije, Grizman je lukavo propustio loptu. Katalonci smanjuju na 2:1 u 60. minutu. 

Ubrzo je Vinisijus mogao da vrati prednost od dva gola, Vinisijus šutira - lopta se od Arauha odbija u stativu. Pravio je probleme Alba po levoj strani, posle jednog pokušaja interveniše Kurtoa. Moriba je imao i pokušaj glavom u 75. minutu, Kurtoa ponovo na dobrom mestu. 

Odriozola je imao zanimljiv pokušaj, Ter Štegen je morao da interveniše posle šuta Španca. 

Velika kontroverza u 83. minutu, Odrizola pravi grešku. Lopta dolazi do Albe koji šalje oštar pas, a onda Mendi obara Brajtvajt u samom šesnaestercu. Bez penala. 

Barselona je u poslednjih par minuta imala i igrača više. Kazemiro u samo dva minuta dobija dva žuta kartona, Brazilac je morao ranije na tuširanje. 

Mesi je imao dosta povoljnu poziciju iz slobodnog udarca, ali Kurtoa brani bez muke. Marselo je iznenada imao situaciju 1 na 1, Mingueza se dobro snašao. A onda drama u završnici, Ilaiš Moriba pogađa prečku dok se Ter Štegen nije snašao najbolje posle odbitka. 

Real izbija na vrh, sutra pratimo duel Betisa i Atletiko Madrida u Sevilji. 

     

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Sunday, 11.04.2021
11:04

realno imaju jako dobar tim.,...bice to sve super sledece sezone.

avatar
deki trbic
Sunday, 11.04.2021
11:03

VRACANJE FARSELONA NA FABRICKO PODESAVANJE.....NIKADA GORI REAL POBEDI FARSELONU xD

avatar
BancheS_Arsenal
Sunday, 11.04.2021
06:05

Real održao čas fudbala Barsi

avatar
P.S.
Saturday, 10.04.2021
23:38

Najveći deo je završio Kuman još pre početka utakmice, a ostatak igrači Barse koje je poslao na teren. Koliko god zdrav razum govorio da nema nikakve razlike da li Mingeza čuva Vinisijusa ili ga niko ne čuva Kuman ne odustaje od Mingeze. Isto tako ne odustaje ni od Dembelea iako bi bilo ko drugi bio opasniji po Real. Od početka Barsa je uzela loptu, Real nije ni igrao, a vodio je već sa 2:0. Prvi gol, uz svo majstorstvo Benzeme, nije smeo da se desi jer lopta ni slučajno nije smela da prođe pored Ter Štegena koji se već nalazio u tom uglu, dok je drugi gol Krosa pravo majstorstvo trapavosti Barsine odbrane koja uglavnom nije ni postojala tokom celoga meča. Nadalje kakav god napad, pogotovo kontranapad da je Real napravio, završavao se ili njihovom greškom u dodavanju ili lošim šutem, odbrana Barse je sve to samo posmatrala. Na momente je izgledalo komično kako se povlače dvojica ili trojica Barsinih igrača i trče unazad dok Benzema neometano vodi loptu od centra do šesnaesterca Barse. Nisam gledao lošiju odbranu protiv koje je Real igrao, a da nisu dali nijedan gol od kada su počeli da igraju. U završnici je Barsa mogla i do boda da su imali malo sreće. I bio bi to bod k'o kuća sa obzirom da su bili uporni da se traljavim i sporim napadima kroz sredinu između šestorice defanzivaca Reala ušetaju u gol i pogotovo jer su igrali bez odbrane.

avatar
Bádr Hari
Saturday, 10.04.2021
22:55

Ja Pera Petrovic zvani Stefi sad moram na svim portalima u regionu da pisem o Manzanu koji je brutalno ostetio Barsu i mog idola Messija. :D

avatar
Badr®Hari
Saturday, 10.04.2021
22:54

Prvih 80 minuta nije ni bilo posla za Manzana, Barsa je sve sama odradila. A onda je zablistao Manzano kada je bilo najvažnije, da ne svira čist penal za Barsu i da podeli brdo žutih kartona za igrače Barse i u potpunosti opravda to što se Perez odlučio za njega. Ono jeste da je Manzano 10 minuta nameštao bluetooth, al' je bar zato produžio meč za cela 4 minuta. 😂 Eto još puno Realovih kesa za sestrića. 😂😂😂

avatar
Bádr Hari
Saturday, 10.04.2021
22:54

Opet Manzano sprecio mog idola Messija da pobedi i pokaze zasto je najbolji svih vremena. :D