Primera - "Anoeta" ukleta za Madriđane!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.11.2014.
22:52
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica 11. kola španske Primere odigrana je na "Anoeti" gde je domaći Real Sosijedad savladao Atletiko Madrid.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Više nego uzbudljivu utakmicu imali smo prilike da vidimo na "spuštanju zavese" na 11. kolo španske Primere pošto su nas Real Sosijedad i Atletiko Madrid počastili golovima i velikom borbenošću koja je u određenim trenucima prerastala u "fudbalsku tuču".

Fudbaleri Real Sosijedada upisali su tek drugu pobedu u sezoni rezultatom 2:1 (1:1) a interesantno je da su oba dosadašnja trijumfa ostvarili protiv slavnih klubova iz Madrida.

Golove pogledajte OVDE!

Za aktuelnog šampiona Španije utakmica je počela kako se samo poželeti može. Hrvatski "Super Mario" pogodio je za vođstvo "Jorgandžija" već u desetom minutu ali je Atletiko kratko bio u prednosti.

Večeras nezadrživi Karlos Vela poravnao je na 1:1 već u 15. minutu a isti igrač iznudio je nedugo zatim penal koji nije dosuđen jer je glavni sudija bio ubeđen da Meksikanac simulira iako to nije bio slučaj.

Mogao je Real Sosijedad do odlaska na odmor da dođe do prednosti ali je Agireće nakon greške odbrane gostujućeg tima šutirao ka praznoj mreži a Godin je vadio kestenje iz vatre.



Prelomni trenuci utakmice dogodili su se već na startu drugog dela kada Sikeira za samo četiri minuta dobija dva žuta kartona i biva isključen.



Od tog momenta strasti su se rasplamsale pa je sudija u više navrata morao kartonima da smiruje situaciju a domaći su polako preuzimali inicijativu.

Kada Mario Mandžukić nije uspeo da iskoristi priliku koja mu se ukazala nakon kontranapada sredinom drugog dela igre postalo je jasno da će Atletiko biti kažnjen.

Kazna je stigla u 82. minutu nakon centaršuta Zeldue i pobedonosnog pogotka koji je postigao Agireće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ppera 1
Monday, 10.11.2014
03:49

Sosijedad je još jedan dokaz da je "loša forma" samo izgovor za opstrukciju. Ne mogu oni da "budu u formi" i da "znaju da igraju fudbal" samo protiv Reala i Atletica, a protiv ostalih da "ne znaju" i da "nisu u formi". Opstrukcija je očito protiv trenera, a pobede protiv Reala i Atletica su stvar prestiža, izazova i dokazivanja, pa je zato opstrukcija izostala. Baš kao što smo gledali opstrukciju Reala protiv Murinja ili kao što sada gledamo opstrukciju Barce.

avatar
CR7
Monday, 10.11.2014
01:49

I tako Real Madrid prvi na tabeli :)

avatar
AtleticoDeMadrid
Monday, 10.11.2014
01:05

Igrac manje, sta da se radi, idemo dalje!

avatar
Red Hart
Monday, 10.11.2014
00:56

Onaj Sikera je bio direktan krivac i za poraz protIV Valensije..nije mu prvi put!

avatar
Los Vikingos
Monday, 10.11.2014
00:46

Atletiko je dokazao da igraju najgrublji fudbal u ligi, ljudi glupo dobijaju zute kartone, igra im se svela samo na golove glavom, od 20 golova oni su 12 postigli glavom.
Sosijedad odlican, steta sto nema jos kojeg kvalitetnog igraca poput Vele....

avatar
MSSZRMK
Monday, 10.11.2014
00:36

Sada je sve na Realu, samo oni mogu sebe pokopati.

avatar
Diego Forlán Corazzo
Monday, 10.11.2014
00:19

Sta da kazem, zasluzena pobeda Sosijedada, jos ako se uzme u obzir ona sansa i, po mom misljenju, penal nad Velom u prvom delu kad je dobio zuti za simuliranje. Sikera budala uspeo da dobije 2 zuta za 3-4 minuta i tad sam bio siguran da od pobede nema nista, ali sta da se radi idemo dalje. AUPA ATLETI!!!!!!!!!!!!!!

avatar
Fidel Kastro
Monday, 10.11.2014
00:12

Anoete ja mnogo nezgodna.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 10.11.2014
00:09

kad se pogleda ovaj agireceov sut na prazan gol sa usporenog snimka izgleda nesto kao da lopta nece u gol