Primera - Barsa plaća više od Reala

Autor: Boris Jovanović
Wednesday 17.09.2014
09:36
Izvor: Sportske.net

Španska "Marka" objavila koliko klubovi Primere izdvajaju za plate. Barsa je na vrhu, dno pripada Eibaru, Elćeu i Almeriji.

Povezane vesti

Polemika u Španiji traje, klubovi grcaju u dugovima, a opet veliki novac se izdvaja za plate fudbalera.

Barsa i Real ne brinu, njihovi prihodi su takvi da sebi ovo mogu da dozvole. Barselona je prva, za plate izdvaja oko 350 miliona evra godišnje, dvadesetak više od Reala.

Treći je šampion Atletiko čiji je platni fond oko 105 miliona, definitivno novcem ne možeš baš uvek da kupiš uspeh, što je pokazao prošli šampionat. Ali, sada lista pokazuje ko će se boriti za gornju polovinu tabele, Sevilja i Valensija plaćaju igrače ukupno nešto manje od 80 miliona, gotovo duplo više od recimo sedmoplasiranog Viljareala.

Bilbao je ispred "Podmornice", njihovi igrači ukupno inkasiraju 50 miliona evra godišnje.

Barselona izdvaja 20 puta više od klubova sa dna, obično se veruje da novajlija Eibar plaća najmanje, međutim, na samom dnu je Almerija sa 11.7 miliona, iznad su Elće i Eibar.

Tu su Kordoba, La Korunja i naravno Rajo, koji ipak ima nešto bolju ekipu ove sezone, tačnije doveo je, iako kao slobodne, poznatije fudbalere pa mora više i da ih plati.

U pitanju su inače bruto sume, dakle sa porezom, pa iznosi u manjim klubovima nisu veliki kako bi neko pomislio, recimo prosečna plata u klubovima kao što je Levante je oko 300 000 evra ili čak i manje...

Za naše uslove mnogo, kada se uporedi sa Engleskom, jasno je da u Španiji nema puno novca, van vodećih klubova...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.