Primera - Barsin kiks koji ne boli, Zidan kao Šuster, profitirao samo Atletiko (PREGLED)

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 04.12.2017.
23:38
Izvor: Sportske.net

Iza nas je 14. kolo Lige Primere koje nije donelo velike promene na vrhu, iako je delovalo da će se više "zakuvati".

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Barselona je uprkos remiju sa Seltom povećala prednost u odnosu na drugoplasiranu Valensiju, koja je izgubila od Hetafea, Real Madrid je propustio priliku da se približi najvećem rivalu, ostao je na -8, dok je Atletiko uspeo da se približi Kataloncima na -6.

Barselona je u subotu otvorila program iznenadnim kiksom, prvim na svom Kamp nou ove sezone, Selta je uzela bod (2:2), što je bio drugi uzastoni remi Katalonaca.

Selta je uspela da povede preko Aspasa, Barsa je preokrenula golovima Mesija i Suareza, kome je čak i poništen jedan čist pogodak, pa su Katalonci i ovog vikenda oštećeni. U finišu je Barsi čitav plen oduzeo Gomez.

Nešto kasnije, madridski timovi imali su priliku da smanje prednost Barselone na "samo" šest bodova, što bi bio veliki skok nakon -10 od prošlog vikenda pred utakmicu sa Valensijom.

Ipak, od Barsinog kiksa profitirao je samo Atletiko i to na mišiće, pobedom nad Real Sosijedadom - 2:1, golom Grizmana u samom finišu, dok se Real sapleo na San Mamesu (0:0), a još veće iznenađene bio je poraz drugoplasirane Valensije u pregrađu Madrida od Hetafea (1:0).

Real je gostovao neugodnom Atletik Bilbau, bio je bliži pobedi, na kraju se kapiten Serhio Ramos crvenim kartonom otežao svojoj ekipi posao, pa je Zidanov tim ostao na -8.

Marselo Marcelo

Da stvar bude još gora, Zinedin Zidan se našao na udaru madridskih medija, zbog loših rezultata, ali i igre, a to pokazuje podatak da je ovaj Real najgori u poslednjih 10 godina. Naime, Real je poslednji put ovako malo bodova posle 14 kola imao pre tačno 10 godina, kada je Bernd Šuster takođe imao samo 28 od moguća 42 boda.

Valensija je još više iznenadila, Hetafe je na svom "Alfonso Perezu" slavio sa 1:0 i to sa igračem manje, pa su "slepi miševi" sada na pet bodova od Barselone.

Od ostalih mečeva, izdavajamo treću uzastopnu pobedu Sevilje koja je savladala Deportivo i sada ima isti broj bodova kao i Real pred međusobni duel narednog vikenda. Andalužani idu u Madrid osokoljeni i činjenicom da će Real biti znatno oslabljen, pošto su suspendovani i Ramos i Kasemiro i Karvahal.

Viljareal je i treći meč u nizu bez trijumfa, Leganes je slavio 3:1, a povređeni Darko Brašanac i Antonio Rukavina nisu igrali.

Što se tiče borba za opstanak, Las Palmas je konačno pobedio i malo skočio, pošto je kao domaćin bio bolji od Betisa, a konačno je proradio i Alaves.

U ludačkoj utakmici za kraj kola, u ponedeljak veče, Alaves je kao gost savladao Đironu, Ibai je bio trostruki strelac, postigao je het-trik od 72. do 90. minuta za preokret od 2:0 do 2:3. To znači da su se Alaves i Las Palmas sada približili Deportivu i najavili žestoku borbu za opstanak.

Liga Primera, 14. kolo:

Petak:

Malaga - Levante 0:0

Subota:

Barselona - Selta 2:2
Sevilja - Deportivo 2:0
Atletiko Madrid - Real Sosijedad 2:1
Atletik Bilbao - Real Madrid 0:0

Nedelja:

Leganes - Viljareal 3:1
Hetafe - Valensija 1:0
Eibar - Espanjol 3:1
Las Palmas - Betis 1:0

Ponedeljak:

Đirona - Alaves 2:3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Tuesday, 05.12.2017
10:37

Zidan je osvojio dvije LŠa i Primeru sa Realom, a vi stavljate njegovo ime u istu rečenicu sa ovim Lusterom.