Primera - Da li je ovo kraj bajke o Atletiku?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.09.2014.
10:23
Izvor: Sportske.net

Španski mediji smatraju da su šanse da "Los Kolčinjerosi" ponove prošlu sezonu minimalne, a ukazuju i na probleme koje Simeonev tim ima u odbrani na startu šampionata. Real iskalio bes u Galiciji, Barsa perfektna, mada je Leo promašio prvi penal posle čet

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Atletiko je prošlu, šampionsku sezonu počeo sa neverovatnih osam pobeda. Delovali su nedodirljivo u avgustu i septembru, sada pogled na tabelu pokazuje da su se stvari promenile.

Odigrana su četiri kola, pobeđen Real, ali je Atletiko već ispustio četiri boda. To nije strašno, ali Barsa pobeđuje u seriji. Prošle godine je Simeoneov tim u jesenjem delu šampionata, odnosno prvom krugu osvojio 50 od mogućih 57 bodova i ipak titulu rešavao u poslednjem kolu.

Zbog toga kažu da je sada meč protiv Almerije kao finale koje se mora dobiti, kako bi držali korak sa Barselonom.

Odbrana je problem, prošle godine je bilo nezamislivo da iz dva meča prime pet golova, kao što je slučaj u Atini i protiv Selte.

Dobijeni su Real i Eibar, remizirano na gostovanju Raju, kao i sa Seltom. Ni napad nije tako produktivan kao prošle sezone, sada su dali 6 golova u prva četiri meča, prošle sezone čak 14.

Real se raspucao, posle Bazela, torpedovali su i La Korunju gde tradicionalno teško pobeđuju. Ali, ovoga puta su spakovali osam golova u danu kada smo saznali da će Arapima prodati ime stadiona za pola milijarde dolara, ali i da finansijsko stanje nije baš tako ružičasto, s obzirom na to da su rashodi i dalje veći od prihoda.

"Marka" slavi Hamesa, Krosa i Ćićarita, novajlije, ali ipak treba sačekati sa takvim procenama, Deportivo baš i nije rival za poređenje.

Barselona je pregazila Levante, u većem delu meča su imali igrača više, pa sa perfektnim učinkom i bez primljenog gola Katalonci deluju za sada nedodirljivo. Leo Mesi je promašio penal, prvi posle četiri godine i duela sa Betisom na "Viljamarinu" u kupu.

Ovo kolo obeležila su iznenađenja, Bilbao je poražen od Granade kod kuće, ni komšije iz San Sebastijana nisu prošle bolje, Sosijedad je izgubio od Almerije koja je konačno naplatila silne promašaje iz prva tri kola.

Sevilja je slavila zahvaljujući sjajnom Baki u Kordobi, a Valensija večeras zatvara kolo protiv Hetafea. Uzmite malo vazduha, nema predaha, već od utorka se igra vanredno kolo, Real čeka Elče. U sredu će Atletiko u Almeriju, a na "Rosaledu" dolazi Barsa...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke