Primera - Dosadno na "Mestalji", Bilbao uzeo bod

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 09.11.2014.
20:53
Izvor: Sportske.net

Ekipa Valensije je važila za blagog favorita pred današnji duel sa Atletikom iz Bilbaa, ali nije uspela da savlada ekipu Ernesta Valverdea.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

U duelu ekipa koje pretenduju na evropska takmičenja ove sezone, Valensija i Bilbao su odigrali jednu nezanimljivu utakmicu bez postignutih golova i bez nekih velikih prilika na obe strane.

Atletik Bilbao ove sezone igra slabo za svoje standarde u Primeri, ali su vezali dve veoma važne pobede, jednu protiv Almerije u gostima, drugu protiv Sevilje u prethodnom kolu golom sjajnog Adurica.

U prvom poluvremenu je Valensija imala dve dobre prilike, jednu preko Rodriga na asistenciju Fehoulija, drugu preko Alkasera, ali je njegov udarac glavom otišao daleko preko prečke. Imao je i Pablo Piati jedan solidan šut, ali je Gorka Iraizoz uspeo da skrene loptu u korner.

Drugo poluvreme je bilo nezanimljivo, možda su čak i gosti imali nekoliko situacija iz kojih su mogli bolje da reaguju i da stvore dobru priliku za pobedu.

Ipak, šut glavom Markoša nakon slobodnog udarca je otišao malo pored gola, dok je nakon gužve u šesnaestercu Ečeita šutirao pravo u jednog od fudbalera Valensije.

Ekipa Atletika je odlično odradila posao u odbrani, ubojiti Pako Alkaser nije imao toliko prostora za napad, baš kao i Alvaro Negredo koji je ušao u igru u 70. minutu.

Valensija je ovako propustila priliku da pretekne Barsu na tabeli i da se tako domogne drugog mesta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke