Prljavi trikovi - Duća nema virus, ali mu je zabranjen ulazak u zemlju?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 02.11.2020.
21:50
Izvor: Sportske.net

Pomalo kontradiktorne i neverovatne vesti...

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Dušan Tadić i još nekoliko prvotimaca Ajaksa nemaju još uvek dozvolu za ulazak u Dansku, a razlozi su pomalo čudni.

Ranije danas preneli smo da je Dušan Tadić među nekoliko igrača Ajaksa koji su navodno zaraženi koronavirusom, ali je trener Erik ten Hag večeras na konferenciji razjasnio o čemu je reč.

Navodno, Tadić, Onana, Klasen i Stekelenburg nisu dobili dozvolu za ulazak u Dansku, pošto su im ranije pronađena antitela koronavirusa?!

Pravilnik u Danskoj je drugačiji, zabranjen je ulazak svima koji su u bliskom periodu imali virus ili antitela na isti, što je slučaj sa nekoliko igrača Ajaksa.

Ten Hag tvrdi da su oni u potpunosti zdravi, da niko nije pozitivan na testu i ne prihvata ovakvu odluku. Spekuliše se u holandskim medijima da bi naknadno mogli da dobiju dozvolu da sutra, na dan utakmice, doputuju u Dansku!

"Ne znam kako je to nekima dozvoljeno da igraju u Holandiji i bilo gde u Evropi, a ne smeju da uđu u Dansku. Znam samo da niko od igrača nema nikakve simptome, ali smo morali da donesemo odluku u ponedeljak popodne da ih ne povedemo u Dansku. Odluku o njihovom potencijalnom dolasku na dan utakmice doneće nadležni organi. Svaka zemlja ima svoja pravila, naših 13 igrača je imalo antitela tokom leta, ali niko od njih tokom proteklih nedelja nije imao virus niti osetio bilo kakve probleme", rekao je Ten Hag.

Holandski mediji ističu da bi nakon testova koji su odrađeni u ponedeljak, ukoliko budu negativni u utorak, pomenuti igrači na čelu sa Tadićem mogli direktnim letom da otputuje za Dansku i da ipak budu u sastavu.

Za nas je najvažnije da ovo ipak znači da neće biti problema oko Tadićevog nastupa protiv Škotske za 10 dana.

baner

Ovo je još bolje!

Posted by Sportske.net on Monday, 2 November 2020

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke