Problemi u raju - Nezahvalan posao za Poketina, šta se to menja u Parizu?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.09.2021.
08:49
Izvor: Sportske.net

Biće teško umiriti i uklopiti sve ove zvezde. Mnogo nezadovoljnih igrača imaće PSŽ.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena uspeli su da pobede Olimpik Lion na svom "Parku prinčeva" golom u 93. minutu utakmice.

Ipak, uprkos svim zvezdama koje imaju u timu, Parižani nisu bili sjajni i Lion je imao svoje šanse, pa i vođstvo, da ovaj meč odvede u drugom smeru. Istina i skupocena ekipa iz prestonice je propuštala prilike, pre svih, Lionel Mesi, ali razlika u kvalitetu je prevelika da bi se pitanje pobednika uopšte pitalo.

Osim dramatične pobede domaćina i Mesijev debi na "Parku prinčeva", ovaj susret nam je doneo nekoliko zanimljivih tačaka.

Prva se izdvojila sat vremena uoči meča kada je glavni spiker čitao početni sastav. Tada su navijači Pari Sen Žermena zviždali verovatno najboljem igraču u dosadašnjoj sezoni - Kilijanu Mbapeu. Za razliku od Mesija, Nejmara i Markinjosa, Mbape nije dobio pozitivan tretman. Bilo je aplauza, ali su ih nadglasali zvižduci.

Iako je na samom početku sezone Kejlor Navas nastavio da bude neprikosnoven među stativama najuspešnijeg francuskog tima u protekloj deceniji, to se ove sedmice promenilo. Điđo Donaruma je prvobitno zauzeo njegovo mesto u Ligi šampiona, da bi potom bio na golu i protiv Liona. Odradio je dobar posao, ali Navas je i u ovom klubu postao žrtva po dolasku novog golmana u klub. Sjajno je branio u prethodnim sezonama, baš kao i na startu ove, ali to nije dovoljno da bude prvi čuvar mreže.

Mesijeva uloga se promenila u odnosu na susret sa Klub Brižom u toku prošle sedmice. Tada je delovao po desnoj strani terena, da bi sada Poketino rešio da Mesi bude u sredini, iza Kilijana Mbapea. Levo je, po navici, bio Nejmar, dok je desno špartao Anhel di Marija.

EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kapiten Argentine je bio opasan u dva navrata kada mu je malo sreće nedostajalo da zatrese mrežu Entonija Lopeza. Prvo mu je Nejmar sjajno kreirao stopostotnu šansu, da bi potom iz slobodnog udarca pogodio mesto na kojem se spajaju prečka i stativa. Tu smo imali priliku da vidimo da će za Parizovu "trideseticu" biti rezervisani slobodnjaci iz pogodnih pozicija za udarac. Lopta je bila praktično spram centra gola, nije nužno morao da je izvede levonogi fudbaler, ali je bila pogodnija za igrača koji šutira tom nogom. Znamo da su Nejmar i Di Marija prošlih sezona bili igrači koji su izvodili ovakve udarce i jasno je da će se to promeniti.

Brazilac je izveo penal nakon Mesijevog izlaska, verovatno će tako ostati i kada Argentinac bude u igri. Sporan je i taj Mesijev čin napuštanja terena, o čemu smo već pisali. Bio je iznenađen pozivom Poketina da se preseli na klupu, umesto njega je ušao Hakimi koji je uneo novu hitrinu i svežinu, ali jedan od najboljih igrača ikada nije navikao da izlazi pre nego što se utakmica završi.

Maurisio Poketino dobio je najteži posao na svetu, iako deluje da je na slatkim mukama. Svi igrači koje poseduje su vanserijskog kvaliteta i mnogi će da ispaštaju. Ukoliko ne bude željenih rezultata, prvi će ispaštati on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke