Problemi za Siti pred duel sa Zvezdom

Autor: Mladen Heleta
sreda 06.09.2023.
19:15
Izvor: Sportske.net

Dvojica važnih igrača bi mogli da preskoče otvaranje Lige šampiona.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Iako fudbaleri Mančester sitija igraju bez greške na početku sezone i nanizali su sve četiri pobede u Premijer ligi, imaju i problema, i to kadrovskih.

Odavno je poznato da će Kevin de Brujne pauzirati do sredine decembra, možda je i završio sa fudbalom za ovu godinu, a povrede vuku i engleski reprezentativci Džek Griliš i Džon Stouns. I možda propuste otvaranje Lige šampiona.

Šampion Evrope se trka sa vremenom i pitanje je da li će ova dvojica moći da se oporave do 19. septembra i duela sa Crvenom zvezdom u prvom kolu grupe G. 

Džona Stounsa već duži vremenski period muči mišić, u kombinaciji za sastav nije bio od Superkupa Evrope sa Seviljom, i taj meč je presedeo na klupi, a zapravo je od starta sezone jedino zaigrao u Komjuniti Šildu protiv Arsenala.

Džek Griliš se povredio pred duel sa Fulamom u subotu, propustio je poslednji meč pred pauzu i otpao sa spiska Gereta Sautgejta za predstojeće duele Engleske u kvalifikacijama za EURO. 

Prema najavama, Griliš i Stouns trebalo bi da se vrate na teren sredinom septembra, baš kada će "građani" igrati protiv Crvene zvezde.

Pep Gvardiola je u Barseloni operisao leđa, a na prethodne dve utakmice tim je vodio njegov pomoćnik Huanma Liljo. Španski strateg je bio zadužen za rad sa ekipom, odgovarao je i na pitanja o zdravstvenom stanju igrača prethodnih dana i nije se usudio da daje procene kada će se dvojac vratiti.

"Nisam doktor, teško bi mi bilo da objasnim", rekao je Liljo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke