Procureli novi mejlovi, Siti opet varao?! Kakav je sada scenario oko kazne?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 25.07.2021.
09:58
Izvor: Sportske.net

Šta je sada isplivalo na površinu?

mancity.com
mancity.com

Povezane vesti

Nije da nismo znali, ali nije i da očekujemo da će bilo ko preduzeti bilo šta.

Naime, novi dokazi i mejlovi ukazuju da je Siti varao kada je pumpanje prihoda u pitanju kako bi izbegao FFP. UEFA ih je izbacila iz Evrope, ali je Lozana preinačila odluku, pa će i naredne sezone engleski šampiona igrati u eliti, uz to najverovatnije pojačana Harijem Kejnom i Džekom Grilišom.

Sve ovo što se dešava pokazuje samo da je FFP loša ideja, da jednostavno postoji način da se zaobiđe, a u Sitiju su se izveštili.

Samo mesec dana pre nego je Ser Aleks osvojio titulu sa Junajtedom i povukao se, "bučne komšije" su dobile novi ugovor za sponzora na dresovima.

Mejl koji je procureo od jednog od direktora u marketingu upućen je jednom od partnera u firmi čiji su vlasnici Emiraćano.

"Došlo je do zabune kada je u pitanju sponzorstvo. Da li ste obašteni da Etihad treba da uplati 5 miliona evra, a da ostalih 10, odvojeno uplaćuju vlasti iz UAR, odnosno njihov komitet za izvršne poslove. Proverite sa pomenutim komitetom", piše u mejlu.

Dakle, Etihad je platio 5 miliona za mesto na dresu 2010. godine, ali je upisano kao 14 miliona u knjigama, ostatak je dobavljen na crno iz fondova Emirata. Postoji i dokument u kome piše da je sponzorstvo 5 miliona, da je prethodne godine bilo 4, a godinu kasnije, 2011-12 je suma povećana na oko šest miliona. Pomenuta agencija koja je zavukla ruku u svoj dćep je zavedena kao agencija koja savetuje šeika Muhameda Bin Zajeda. Dakle, on je iz svog džepa dodavao, a to samo pojačava sumnju da su i ostale državne agencije UAE radile isto, da se ugovori pumpaju. Tako je 2014. potpisan mamutski ugovor izme Etihada, avionske kompanije od preko 400 miliona evra na deset godina, plaćanje jeste išlo preko njihovih računa, ali je taj novac uplaćivala država. To je strogo zabranjeno pravilima FFP, zbog toga je Siti izbačen, ali su dobili na arbitraži.

PL vodi svoju istragu, mogući su razni ishodi jedan scenario je da predaju svu dokumentaciju i da se ispostavi da su mejlovi lažni, pa neće biti kazne. 

Drugi da odbju saradnju i budu kažnjeni od strane lige, ali to će biti samo novčano. Ako, Siti ne sarađuje, a Premijer Ligadobije dokumenta iz drugih izvora i ako se naravno ispostavi da su ona autentična, onda je moguće izbacivanje zbog varanja i oduzimanje titula, ali čini se, posle svega da je to malo verovatno. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke