"Prodao" se za 300 evra, večeras je sudio najveći derbi Nemačke, pa razbesneo Dortmund!

Autor: Ivan Cvetković
subota 04.12.2021.
21:50
Izvor: Sportske.net

Bura u Dortmundu nakon odluka Feliksa Cvajera.

 EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Bajern je večeras savladao Borusiju u Dortmundu rezultatom 3:2 i to nakon preokreta.

"Milioneri" su bili vidno nervozni zbog kriterijuma glavnog sudije Feliksa Majera koji je, na iznenađenje čitave Nemačke, dobio zadatak da sudi Der Klasiker.

Najviše zbog presude iz 2005. godine kada se ispostavio da je kao asistent u Cvajti na jednom meču uzeo mito od 300 evra da "progleda kroz prste" Vupertalu.

Posle šest meseci zabrane saveza on se vratio na terene, od 2009. sudi Bundesligu, a od 2012. godine je sudija sa FIFA znakom.

Erling Haland i Džud Belingem bili su besni zbog odluka Cvajera da dosudi penal posle kontakta rukom Humelsa, kao i spornom situacijom kada je u kaznenom prostoru Bajerna srušen Rojs.

"Humels nije ni video loptu kada ga je udarila u ruku. Pogledajte i ostale odluke sudije Cvajera. Dali ste sudiji koji je nameštao mečeve da sudi najveću utakmicu u Nemačkoj, šta ste očekivali", upitao je Belingem.

"Suđenje je bilo skandalozno. Bio je čist penal nad Rojsom, pitao sam ga zašto nije otišao da pregleda VAR, on je rekao da nema potrebe. Kao neko arogantno... Moram da se smirim. Bio je arogantan i neću više ništa reći", besan je bio Haland.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke