Profesionalni dizač trofeja - Džordan Henderson

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 15.05.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

Aktuelni kapiten Liverpula uradio je nešto što niko pre njega nije.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Kada je Džordan Henderson iz Sanderlenda došao u Liverpul na leto 2011. godine očekivanja nisu bila prevelika ni od njega ni od kluba. Legenda "Kopa" Keni Dalgiš vratio se na mesto menadžera Liverpula koji je prolazio kroz sumoran tranzicijski period, a nadu u bolju budućnost doneo je trofej Liga kupa. Tako je mladi Henderson u svojoj prvoj sezoni na "Enfildu" stigao do trofeja.

Ozbiljniju ulogu u timu mladi Henderson dobio je kod Brendana Rodžersa, koji je nasledio Dalgliša na klupi "Redsa" već naredne godine. U nezaboravnoj sezoni 2013/14. momak rođen u Sanderlendu zajedno sa legendarnim kapitenom Stivenom Džerardom bio je najveća snaga ekipe koja se "okliznula" ispred trofeja Premijer lige.


Godinu dana kasnije Liverpul se oprostio od Džerarda, koji je otišao u Ameriku, a teret i čast da preuzme kapitensku traku dobio je upravo Džordan Henderson.

Tihi i nenametljivi radnik, postajao je sve glasniji na terenu, sticao poverenje navijača i novog menadžera Jirgena Klopa kao jedan od ključnih igrača za presing revoluciju "Redsa".

Prvi trofej za pouzdanog vezistu stigao je 2019. godine, i to onaj najvredniji u Ligi šampiona. Više niko nije mogao da osporava kapitena koji je podigao "ušati" pehar.

Godinu dana kasnije Henderson je vodio klub do titule u Premijer ligi čekane (pre)dugih 30 godina. Ne samo da je bio lider šampionske generacije, "neumorni" veznjak proglašen je za igrača sezone u Engleskoj.

Trofejom u Superkupu Evrope Džordan je započeo sezonu 2020/21, a decembra 2020. popeo se na "krov sveta" osvojivivši titulu klupskog prvaka planete.

Ove sezone Henderson je podigao i trofeje u Liga i FA kupu i tako postao prvi kapiten Liverpula koji je osvojio šest najznačajnijih trofeja.

"Redsi" ove sezone osvojili dva i u igri su za još toliko trofeja. Finale Lige šampiona sa Real Madridom očekuje ih 28. maja u Parizu, a za titulu u Premijer ligi biće im potreban poraz Mančester sitija u preostala dva kola. Tako bi Henderson mogao da dođe do kvadripla, a to nikada nikome nije uspelo u Engleskoj, a onda dileme više nikada ne bi bilo, mada je i sada nepotrebna, tiho i nenametljivo Džordan Henderson je postao "ikona" Liverpula.

Danas se igraju utakmice pretposlednjeg kola Premijer lige, AdmiralBet je spremio sjajnu ponudu za Engleze. Posetite njihov sajt i sastavite dobitan tiket.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke