Projekat "Real" ovo je timčina za narednu sezonu, biće nepobedivi!

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.01.2022.
10:42
Izvor: Sportske.net

Tim već počinje da dobija obrise...

EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Planeta će beh daha pratiti dešavanja u Realu na leto. Projekat stvaranja novog tima je počeo, kako se saznaje, čak i da ne osvoji trofej, Karlo Anćeloti će za razliku od prvog mandata ostati na klupi. Real je ipak veliki favorit za titulu prvaka Španije, a njih nikada ne možete otpisati u Ligi šampiona.

Ali, šta spremaju na leto?

Ono što je sigurno je dolazak Kilijana Mbapea, pokušali su da poremete PSŽ pred duele u Ligi šampiona ponudom od 50 miliona evra za Francuza šest meseci pre isteka ugovora. 

Jasno da iz Pariza nije stigao odgovor na provokaciju, ali to neće promeniti činjenicu da od 1. jula 2022. Mbape postaje igrač Reala.

Ali, šta će još uslediti?

Kako se priča, odustali su od Ridigera, procenjuju da ne vredi toliki novac jer traži da ima primanja gotovo kao Alaba koji je komandant odrane. Anćeloti veruje da je Militao stasao u sjajnog igrača i ne veruje da je razbijanje štoperskog para dobro rešenje. 

Zna se i da će otići Isko, Bejl i Marselo, a sve je sigurnije da će Luka Modrić produžiti ugovor na jiš jednu sezonu. Ko će biti štoper teško je reći, ako ne dođe Ridiger, ali se priča da će sigurno u prvi tim biti promovisan Rafa Marin iz Kastije. 

Real želi desnog beka Risa Džejmsa iz Čelsija i za njega nudi Azara koji nema budućnost u klubu, pogotovo kada stigne Mbape, jer su mesta Vinisijusa i Benzeme neupitna.

Od slobodnih agenata Real je zainteresovan i za Franka Kesija iz Milana, koga hoće i PSŽ. Ako bi stigao Kesi, Kamavinga koji je potonuo u poslednje vreme bi mogao posle samo godinu da napusti Šamartin. Od mlađih igrača pominje se i promocija Petera Federika koji je dobro igrao u ulozi desnog spoljnog igrača u par kratkih rola kao rezerva. Njega Anćeloti namerava da razvije.

Ostaje da se reši pitanje Halanda. On želi u Real, ali Perez neće da pregovara sa Rajolom, niti da mu isplati veliku proviziju. Mada je zainteresovana i Barselona, Norvežanin je navodno čvrst u odluci i spreman na žrtvu kada je u pitanju visina ugovora, kako bi se ostvario transfer. Oko toga će se lomiti koplja, ali on nije prioritet. Ako ne stigne Haland, šanse da Jović ostane rastu, jer bi on mogao da dobije minutažu pored Benzeme. Sebaljos ide u Betis, a na Marijana Dijaza već duže ne računaju, mada on ne želi da napusti klub.

Siguran je Rodrigo koji će dobijati priliku u jakoj konkurenciji, a ne dovode se u pitanje Valderde, Kros, Mendi, mada bi umesto Marćela Real mogao da dovede nekog levog beka, kao podršku, mada na tom mestu po potrebi može da igra Alaba.

Sve u svemu, tim će izgledati moćno:

Kurtoa
Ris Džejms (Karvahal), Alaba, Militao, Mendi,
Kazemiro (Kesi), Kros, Modrić (Valverde)
Mbape, Benzema, Vinisijus

Sa dugom klupom i par igrača iz "Fabrike" odnosno drugog tima to bi zaista mogao da bude drim-tim...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke