Prokletsvo "Vemblija" proganja Mejsona Maunta!

Autor: Lazar Nikolić
subota 14.05.2022.
21:45
Izvor: Sportske.net

Englez je tragičar finala FA kupa.

EPA-EFE/Clive Rose
EPA-EFE/Clive Rose

Povezane vesti

Drama u finalu FA kupa pripala je Liverpulu. Nakon boljeg izvođenja penala "Redsi" su savladali Čelsi i osvojili drugi trofej u sezoni. Baš kao u finalu Liga kupa ove sezone, igrači Jirgena Klopa bili su smireniji u penal seriji, a tragičar je ovoga puta bio Mejson Maunt.

Englez je promašio penal u sedmoj seriji, tačnije, Alison mu je odbranio i omogućio Cimikasu da pogodi za veliku radost kluba sa "Enfilda".

Jedan neverovatan podatak proganjaće Mejsona Maunta noćas koliko i promašeni penal. Mladi vezista nikada nije pobedio na "Vembliju". Vezista Čelsija odigrao je šest utakmica na kultnom stadionu i sve ih je izgubio.

Ovo je treće finale FA kupa koje je Maunt izgubio u dresu Čelsija, 2020. poraženi su od Arsenala, godinu dana kasnije bolji je bio Lester, a danas je Liverpul bio srećniji i hladnokrvniji, baš kao i u finalu Liga kupa na istom stadionu.

Maunt je gorčinu poraza na "Vembliju" prvi put osetio 2019. kada je kao igrač Derbi Kauntija poražen u finalu plej-ofa Čempionšipa od Aston Vile.

Najteže mu je sigurno bilo 2021. kada je sa reprezentacijom Engleske izgubio finale Evropskog prvenstva, ponovo su penali odlučili pobednika, a šampion postala Italija.

A mislili ste da je lepo igrati na "Vembliju", ne baš, ako pitate Mejsona Maunta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke