Prosinečki izabrao svojih idealnih 11 - Ekipa zastrašujuća, ali ima iznenađenja!

Autor: Mladen Heleta
petak 01.03.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Bitno je naglasiti da je Prosinečki dobio ograničenje kako u idealni sastav može uvrstiti samo po jednog igrača iz nekog kluba ili reprezentacije gde je igrao.

FSCG
FSCG

Povezane vesti

Robert Prosinečki, legendarni jugoslovenski i hrvatski fudbaler, a sada selektor Crne Gore, dao je veliki intervju za Mondo, a u njemu je Nebojši Petroviću izdiktirao idealnu postavu od 11 igrača sa kojima je igrao u karijeri.

Bitno je naglasiti da je Prosinečki dobio ograničenje kako u idealni sastav može uvrstiti samo po jednog igrača iz nekog kluba ili reprezentacije gde je igrao. 

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Dinama, Reala, Barselone, Ovijeda, Sevilje, Portsmuta i brojnih drugih klubova odlučio se za fantastičnu ekipu, u koju nisu mogli da upadnu velikani kao što su Zvezdini Dragan Stojković, Darko Pančev, Vladimir Jugović, Siniša Mihajlović i Miodrag Belodedić, Hugo Sančez i Emilio Butragenjo sa kojima je igrao u Realu, Pep Gvardiola sa kojim je delio svlačionicu Barselone, te Davor Šuker...

Iz "zlatne" generacije Crvene zvezde je dakle mogao da odabere samo jednog igrača i odlučio se za Dejana Savićevića.

Robijevih Top 11 izgleda ovako:

Vedran Runje (Standard) - Kristobal Paraljo (Ovijedo), Fernando Jero (Real), Slaven Bilić (Hrvatska), Robert Jarni (mlada reprezentacija Jugoslavije) - Rafa Pas (Sevilja), Zvonimir Boban (Dinamo), Safet Sušić (Jugoslavija) - Ronaldo Nazario (Barselona), Piter Krauč (Portsmut, Dejan Savićević (Crvena zvezda). Trener: Johan Krojf (Barselona).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke