Prosinečki o novom crnogorskom biseru: ''Nije kao Peđa, više je kao Boban''

Autor: Darko Mitrović
subota 03.08.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Juve je prepoznao njegov talenat.

 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Osamnaestogodišnji Vasilije Adžić je ovog leta iz podgoričke Budućnosti prešao u Juventus za dva miliona evra i već izaziva sve veću pažnju italijanskih medija.

Tamošnji novinari su tim povodom kontaktirali i aktuelnog selektora reprezentacije Crne Gore Roberta Prosinečkog koji je najavio da će adžić brzo postati i ''A'' reprezentativac.

"Iako ima samo 18 godina, već je spreman za prelazak u A reprezentaciju. Zvao bih ga i ranije, čuli smo se u dva navrata nakon što sam preuzeo reprezentaciju, ali nisam imao priliku da ga odgledam svih 90 minuta, jer tih dana nije igrao puno za Budućnost", rekao je Prosinečki za italijanski ''Tutosport''.

Nije se složio sa ocenom da Adžić podseća na Predraga Mijatovića.

''On je najveći talenat crnogorskog fudbala, impresivan je! Radi se o kompletnom veznom igraču, pokretljivom i raznovrsnom.

Ne, nije kao Peđa. Adžić je više ofanzivni vezni, poput Zvonimira Bobana. Jak je fizički i tehnički, dobar u postavljanju, okretanju, šutiranju... Zaista se radi o momku koji je budućnost Crne Gore, naravno ako bude mudro vođen kroz karijeru", naglasio je Prosinečki koji veruje da će Adžić i kroz rad sa Tijagom Motom u Juventusu nastaviti da napreduje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke