Prosinečki posle poraza na Islandu najavio promene u timu Crne Gore

Autor: Darko Mitrović
subota 07.09.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Očekuje reakciju protiv Velšana.

 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Reprezentacija Crne Gore nije uspešno startovala u Ligi nacija. Znčajno oslabljeni ''sokolovi'' su juče poraženi na Islandu rezultatom 2:0, a oba gola primili su iz prekida.

Selektor Robert Prosinečki je očekivao znatno jači otpor njegovog tima.

''Island jeste dobra ekipa, ali ne toliko da nas ovako lako pobedi, iz dva prekida.

Znali smo koje su glavne snage Islanda, znali smo da su prekidi njihova prednost, puno smo radili na tome, puno pričali a onda su nam dali dva gola iz kornera. 

I dok prvi gol nekako mogu da 'progutam' - ostao je čovek sam na prvoj stativi, drugi ne mogu tako lako. Znali smo da je Island organizovan, tvrd, oni su znali šta hoće i zasluženo su pobedili - dali su svoje šanse, mi naše nismo, a imali smo ih nekoliko i to je to. Moramo da se okrenemo Velsu, moramo da igramo na pobedu'', izjavio je Prosinečki, a prenose ''Vijesti''.

Na pitanje novinara konkretizovao je dobre i loše stvari u igri svog tima.

''Dobre su te što smo opet hteli da igramo, pokušavali, u nekim momentima i to dobro radili. Uspevali smo i kroz igru da otvorimo bokove, u nekim momentima je falio samo pas da dođemo u dobru šansu. 

Island nam konkretno nije zapretio iz igre, ali jeste nakon kornera i auta gde smo propuštali šanse da izbijemo lopte i one su opet dolazile kod njih. Loše je što prebrzo gubimo loptu, moramo da budemo i mirniji u završnom pasu i na tome moramo da poradimo. Ipak, ne mogu da kažem da se momci nisu borili. Falilo je koncentracije u prekidima i autima'', istakao je Prosinečki.

Nema mnogo vremena za osvrtanje, sledi duel sa Velšanima u ponedeljak.

''Igramo kod kuće, želimo da dobijemo i biće sigurno promena. Imali smo dosta problema, nadam se da će se neki igrači oporaviti. Bitno nam je i da je Jovetić odigrao 30 minuta, jer nije dugo igrao tako da će i on biti spreman za Vels. Moraćemo i da rizikujemo, jer nas zanima samo pobeda'', optimista je Prosinečki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke