​Proslavljena američka fudbalerka završila reprezentativnu karijeru

Autor: Sportske Net
sreda 27.10.2021.
11:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Kraj jedne uspešne karijere.

EPA-EFE/IRA BLACK
EPA-EFE/IRA BLACK

Povezane vesti

Proslavljena američka fudbalerka Karli Lojd odigrala je prošle noći u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje svoj poslednji meč za reprezentaciju.

Svoj 316. meč za selekciju SAD (134 gola) završila je u 65. minutu, kada je nju na terenu u Minesoti zamenila Aleks Morgan.

SAD su u prijateljskom duelu savladale Južnu Koreju sa 6:0.

Lojd (39) je sa američkom reprezentacijom osvojila dva Svetska prvenstva, kao i dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama (2008. i 2012. godine).

"Bila je to zaista duga karijera i ne znam da li ima još nešto da se kaže. Želim da se zahvalim svim navijačima, skepticima, kritičarima, svima. Gurali ste me da uvek idem napred i izuzetno sam zahvalna", rekla je ona.

Lojd je za reprezentaciju debitovala na utakmici protiv Ukrajine 10. jula 2005. godine, i smatra se za jednu od najboljih igračica u istoriji fudbala.

Ona je jedina koje je postigla het-trik u finalu Svetskog prvenstva (2015. godina), a to je uradila u prvih 16 minuta utakmice sa Japanom (5:2).

Fifa joj je 2015. i 2016. godine dodelila nagradu za najbolju igračicu, a ona je takodje bila strelac i u finalima Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke