Prošlo je doba velikog trošenja, Florentino uzeo italijanski pelcer

Autor: Ivan Cvetković
petak 02.08.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Nekada se znalo, ne može proći prelazni rok bez Realovih miliona, a sada...

EPA-EFE/MARISCAL
EPA-EFE/MARISCAL

Povezane vesti

Florentino Perez je prva asocijacija na skupocena pojačanja Real Madrida odmilošte nazvanih "Galaktikosi" i to s razlogom.

Najveće zvezde svetskog fudbala oblačile su beli dres najvećeg kluba na planeti, a Perez se nije libio da razbije kasu i potroši na stotine miliona evra u jednom prelaznom roku.

Međutim, stvari se polako menjaju.

Situacija oko dolaska Kilijana Embapea pokazala je veliko strpljenje uprave Reala koja je čekala sedam godina kako bi dovela prvu zvezdu francuskog fudbala. I to bez obeštećenja.

Čini se da je vreme velikog troška prošlost na Santijagu Bernabeu jer ono što Real radi poslednjih godina umnogome podseća na filozofiju italijanskih klubova, najviše Bepea Marote koji je stvorio pobedničke timove u Juventusu i Interu oslanjajući se na fudbalere koji su dovođeni po isteku ugovora ili kada uđu u poslednju godinu istih.

Real je pre Embapea bez obeštećenja dovodio Davida Alabu i Antonija Ridigera, dok je iskoristio poslednju sezonu ugovora da smanji cenu za Tonija Krosa, Eduarda Kamavingu i Tiboa Kurtou. 

Identičnu taktiku "kraljevski klub" je primenio na Leniju Joru, ali je tek uz veliki pritisak Lila i izdašnu ponudu Mančester junajteda koji je dao čak potencijalnih 70.000.000 evra, Francuz izabrao Premijer ligu.

Sve se glasnije priča da je sledeći Alfonso Dejvis, reprezentativac Kanade se već godinama spominje kao pojačanje Reala, pa ne bi bilo iznenađenje da ga vidimo u Madridu, pre ili kasnije.

Jer, Real što želi uglavnom to i dobije.

Ali, ne preplaćuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke