Protesti iz Madrida zbog katalonskog derbija na Floridi

Autor: Beta Beta
sreda 17.10.2018.
16:03
Izvor: Beta

Fudbalski klub Real Madrid usprotivio se tome da Barselona i Đirona utakmicu španskog prvenstva igraju u Majamiju u SAD.

EPA/JAVIER LIZON
EPA/JAVIER LIZON

Povezane vesti

"Pre svega, Real Madrid nikada nije bio informisan da je La liga tražila tako nešto. Nije tražena ni naša saglasnost jer ta utakmica utiče na takmičenje u kom učestvujemo. Takvo stanje bi narušilo integritet i jednakost takmičenja", navodi se u pismu Real Madrida.

La Liga je tražila dozvolu Fudbalskog saveza Španije (RFEF) da se utakmica ta dva kluba 26. januara igra u Majamiju.

Predsednik RFEF Luis Rubijales je otvoreno protiv toga, kao i Unija špaskih fudbalera (AFE).

Potrebna je, da bi utakmica mogla da se igra u Majamiju, saglasnost Evropske fudbalske unije (UEFA), kao i Konkakafa i nacionalnog saveza SAD.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Wednesday, 17.10.2018
16:39

Kakve sad veze ima Real sa tim i sto li se tek oni bune? Koliko se secam Tebas je izdilovao i debelo naplatio tu jednu utakmicu La Lige na Americkom tlu, a tek nakon toga je poceo da trazi zrtvene jagance, jer niti jedan klub nije zeleo dobrovoljno da ucestvuje u tome, svi su bili protiv. Cak su se spominjali Betis, Levante ili tako neko, a ne Djirona i Barsa. Onda je bilo govora da su cak i odustali od toga i sada najnovije - Real se buni. Sto ne idu oni tamo, sigurno dobrovoljno moze da se prijavi bilo ko. :D

avatar
GoHard
Thursday, 18.10.2018
00:32

Izvuceno iz konteksta, Real je naveo da nikada nece igrati van spanije prvenstvo.

avatar
Ton4i
Wednesday, 17.10.2018
16:21

Sada kao Real,ogromni finansijski gigant protestuje jer kao nije bio informisan(to vam je da kao USA nema pojma da uragan vreba),sve je ovo da bi se stvorila povoljna klima da sledece sezone(uskoro) u SAD-u igraju Real-Atletiko,i svakako Barsa-Real.
U svemu kapitalizma ubuduce mozemo ocekivati nemoguce.

avatar
Wednesday, 17.10.2018
16:10

Primera je takmicenje na izumiranju Ronaldo je otisao,jos Mesi kad ode to je kraj za Primeru,morace Italijani,Spanci i Francuzi da prave neku Mediteran ligu,nece opstati pored PL koju prate svi zivi i mrtvi.

avatar
conecorleoneRM
Wednesday, 17.10.2018
16:43

Zadnju ligu sampiona od engleza uzeo celsi na sramotni bunker sa svim igracima u svojih 16 metara,tolika sreca nikad nije vidjena i protiv barselona a tek protiv bajerna.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 17.10.2018
20:13

Koliko se secam neopravdano su svirani penali i za Barsu u polufinalu i za Bajern u finalu. Pravda je pobedila. Mada se slazem delimicno, nama se tad samo vratilo jer smo zasluzili da uzmemo LS 2005,2006,2008,2009.