Prštalo u Madridu i Lisabonu, gol Tadića, ali nema pobednika!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.02.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

U revanšima sve ispočetka!

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Večeras su odigrane još dve utakmice osmine finala Lige šampiona i obe su donele dosta uzbuđenja.

Centralni događaj večeri bio je duel na ''VBandi Metropolitano'' u Madridu, gde su Atletiko i Mančester junajted odigrali nerešeno, 1:1.

Madriđani su bolje započeli utakmicu, imali inicijativu, želeli što pre da izvrše pritisak pred golom De Hee i već u sedmom minutu su stigli do vođstva. Posle kornera sa desne strane, lopta je stigla na suprotnu, levu, odakle je Lodi uputio centaršut u kazneni prostor, a Žoao Feliks umakao pažnji štopera Junajteda i glavom poslao loptu u desni ugao gola golmana De Hee - 1:0.

Atletiko je i u nastavku bio konkretniji, opasniji, ali to nije uspeo da kruniše još jednim pogotkom.

U nastavku je Pogbu u ekipi Mančester junajteda zamenio naš Nemanja Matić i kako se bližio kraj meča, slika na terenu se promenila.

U 77. minutu kontakt Koree i Freda arbitar je okarakterisao kao prekršaj u korist Mančester junajteda, što je bila odlična prilika da Kristijano Ronaldo iz slobodnog udarca ugrozi gol Atletika. Strepeli su navijači madridskog tima, ali bez razloga, Rolando šalje loptu visoko preko gola.

Ali, samo dva minuta kasnije gosti stižu do izjenačenja. Brza akcija Junajteda, Bruno Fernandeš pronalazi Elangu koji iskosa sa desne strane pogađa za konačnih 1:1.

Mogao je Atletiko ipak do pobede u finišu, ali je udarac Grizmana zaustavila prečka u 87. minutu.

Remi i u Lisabonu, gde su Benfika i Ajaks igrali nerešeno, 2:2.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić je u 18. minutu doveo Ajaks u vođstvo prelepim udarcem posle centaršuta Mazrauija sa desne strane.

Benfika je izjednačila u 26. minutu autogolom Alea, ali isti igrač se samo tri minuta kasnije iskupio i pogodio mrežu na suprotnoj strani za 1:2 na semaforu.

Tu prednost su Tadić i drugovi uneli u drugo poluvreme, ali nastavak meča doneo je snažan pritisak domaćina koji su u talasima napadali uz snažnu podršku sa tribina.

Do potpuno zasluženog izjednačenja Benfika stiže u 72. minutu. Domaći su osvojili looptu na svojoj polovini posle čega je usledila još jedna njihova brza akcija. Ramos je šutirao sa dvadesetak metara, golman Pasver je uspeo da odbije loptu, ali samo do Jaremčuka koji je utrčao u peterac i glavom smestio loptu u mrežu - 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke