Pršti na ''Velordomu'', dva poništena gola, svaki korner PSŽ-a ''bezbednosni rizik''...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.10.2021.
21:35
Izvor: Sportske.net

VAR radi punom parom...

Beta/AP Photo/Daniel Cole
Beta/AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Derbi 11. kola francuske Lige 1 igra se večeras na ''Velodromu'' gde je Marsej dočekao ekipu aktuelnog šampiona, Pari Sen Žermena, a posle prvog poluvremena nema golova, rezultat je 0:0, iako se na obe strane mreža po jednom zatresla.


Prva prilika za PSŽ viđena je u desetom minutu. Opasan prodor Di Marije po levoj strani, centrirao je za Mbapea na drugoj stativi, ali bila je to previsoka lopta za napadača PSŽ-a.

To je bila najava za ono što je usledilo u 15. minutu. Nuno Mendeš je sa leve strane gurnuo loptu napred za Nejmara koji ubacuje u peterac ka Mbapeu, ali tu nespretno reaguje Luan Perez i lopta je završila u mreži domaćih. Međutim, usledila je VAR provera i na kraju gol nije priznat zbog minimalnog ofsajda u kom se našao Nejmar.

Šest minuta kasnije, ''Velodrom'' je eksplodirao! Lirola je najpre osvojio loptu, usledio je brz napad po desnoj strani i centaršut za Milika koji sa oko osam metara pogađa mrežu. Ali, još jednom je sve moralo da se proveri u VAR sobi i - ponovo ista odluka - još jedan poništen gol!

U 27. minutu novi prodor Di Marije po levoj strani, još jedan njegov centaršut pred gol domaćih gde je Leo Mesi uspeo da zahvati loptu glavom, ali je golman Marseja Pau Lopez uspeo da je izbije u korner.

Dugo se čekalo da se taj korner izvede, jer su navijači Marseja zasuli Nejmara sitnim predmetima, ali igra je ipak nekako nastavljena.

Pritisak PSŽ-a je nastavljen, u 31. minutu nova velika šansa za šampiona, Mbape je protutnjao u kazneni prostor, na kraju Nejmar pokušao, ali je taj udarac sa pet metara izblokiran u poslednjem trenutku.

I kada je izgledalo da su Parižani bliži vođstvu, Čengiz Under je u 41. minutu istrčao kontru kada mu je bio potpuno otvoren put ka Navasu, ali nije uspeo da ga savlada, lopta je završila pored desne stative. Doduše, i ta situacija bila ''sumnjiva'', da li je Under bio u ofsajdu kada mu je upućena lopta.

Finiš poluvremena obeležilo je par pokušaja Mesija sa distance, ali nije uspeo da nađe put do mreže, pa se u drugo poluvreme ulazi sa početnim rezultatom.

Bitan detalj pred nastavak meča je povreda Marka Veratija koga je u poslednjim sekundama prvog poluvremena zamenio Idrisa Gej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke