Pršti u Milanu, Liverpul protiv tradicije pod proključalim Vezuvom!

Autor: Milovan Longinov
sreda 07.09.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

U sredu na program dva derbija.

Povezane vesti

Večeras se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona, mečevima u grupama A, B, C i D.

I pored loše forme na startu sezone, Liverpul je favorit u grupi A, koja nije nimalo laka, jer su tu i Ajaks, Napoli i Glazgov Rendžers. Liverpul se muči na startu sezone i niko nije očekivao da će posle šest odigranih utakmica imati samo dve pobede i devet osvojenih bodova. Klop ima mnogo problema sa povredama, pošto su van stroja Tijago, Keita, Henderson, Konate, srećom, vratili su se Žota i Darvin Nunjez. Izvesno je da će Klop malo rotirati u Ligi šampiona, iako ga čeka teško gostovanje Napoliju. Tim Lućana Spaletija osvojio je 11 bodova od mogućih 15 i primila je samo četiri gola na pet utakmica u Seriji A. U timu Napolija ove sezone blista 21-godišnji Kviča Kvaratskilija iz Gruzije, koji je postigao već četiri gola i samo je Marko Arnautović (5) postigao više od njega u dosadašnjem delu prvenstva. Zanimljivo je to da su Liverpul i Napoli dva puta u nizu već bili zajedno u grupi u sezonama 2018/19 i 2019/20. Liverpul je slavio samo jednom i to na "Enfildu" rezultatom 1:0. Napoli je kao domaćin obe jeseni pobedio Redse i to bez primljenog gola (1:0, 2:0), dok je poslednji susret novembra 2019. na "Enfildu" završen bez pobednika - 1:1.

U drugom meču ove grupe, Ajaks će ugostiti Glazgov Rendžers, koji je u Ligu šampiona ušao upravo nakon što je u plej-ofu eliminisao jedan holandski tim - PSV. Na klupi Rendžersa je Holanđanin Đovani van Bronhorst, koji će imati poseban motiv protiv Ajaksa, kao dete Fejenorda.

Za razliku od grupe A, grupa B nije toliko na papiru atraktivna, ali će biti veoma ujednačena, pošto će svi timovi Atletiko Madrid, Porto, Bajer Leverkuzen i Klub Briž imati svoju šansu da se bore za ostanak u Evropi. Atletiko Madrid ne može da se pohvali formom na startu sezone, pošto ima sedam od mogućih 12 bodova i samo pet datih golova na četiri utakmice. Ostaje i dalje misterija zašto je Grizman postao rezerva, četvrti put u nizu ušao je u igru posle 60. minuta, kako bi Atletiko eskivirao obavezan otkup od 40 miliona evra na kraju sezone. Napad predvodi tandem Feliks-Morata, a Španac je dao tri od pet golova Atletika ove sezone. Madriđani u prvom kolu dočekuju Porto, koji je do sada osvojio 12 bodova u prvenstvu, neočekivano je izgbubio samo od Rio Avea. Marko Grujić je zbog povrede propustio tri utakmice.

U drugom meču grupe B, Klub Briž dočekuje Leverkuzen i nada se da će sjajni Feran Đutgla nastaviti da postiže golove. Napadač koji je stigao iz Barse postigao je pet golova i dodao tri asistencije i najefikasniji je u Jupiler ligi. Leverkuzen je očajan na startu Bundeslige sa skorom 1-0-4 i belgijski šampion ima šansu veću nego ikada da dođe do bodova.

Grupa C je apsolutno grupa smrti u kojoj se nalaze - Bajern Minhen, Barselona, Inter i Viktorija Plzenj. Jasno je će ovde Česima makar jedan osvojeni bod biti zlata vredan, jer im neće biti lako protiv ovakvih rivala. Bajern Minhen je ostao bez Roberta Levandovskog, ali je došao Sadio Mane, a iskočio u prvi plan Musijala. Bajern je neočekivano kiksnuo za vikend, pošto je vezao drugi remi, i to protiv Union Berlina. Bajernu neće biti lako na gostovanju Interu na otvaranju Lige šampiona, ali i Simone Inzagi ima svojih problema. Romelu Lukaku je van stroja, a u derbiju "Dela Madonina" moglo se videti koliko im Belgijanac nedostaje. Inter je izgubio oba derbija ove sezone, od Lacija i sada od Milana, te sedmo mesto sa devet bodova svakako ne uliva poverenje navijačima. Lautaro Martinez kao prvi strelac sa tri gola mora posebno da se istakne sada, bez Lukakua i da pokuša da iznenadi nešto slabiju odbranu Bajerna u poslednje vreme.

U drugom meču ove grupe, osokoljena Barsa dočekuje Plzenj, nakon tri vezane i ubedljive pobede u prvenstvu. Robert Levandovski predvodi četu Ćavija Ernandesa sa pet golova, promena lige mu nije smetala da nastavi da rešeta, a odlično su se uklopili sa njim Osman Dembele i Rafinja. Ćavi je prvi trener koji posle dužeg vremena ima i jaku klupu, a očekuje se da upravo protiv Plzenja odmore Arauho, Erik Garsija, Gavi i Dembele, a da uskoče Kristensen, Roberto, De Jong i Fati, što samo pokazuje kakav kvalitet sada ima Barsa. Nakon sramotne eliminacije iz grupne faze LŠ prošle godine, takođe sa Bajernom u grupi, Katalonci će ove jeseni učiniti sve da se "osvete" Bavarcima i zato je pobeda nad Plzenjom neophodna i preko potrebna.

Poput grupe B, ni grupa D nije posebno atraktivna i biće prilično ujednačena, jer su tu Totenhem, Ajntraht, Marsej i Sporting. Jasno je Antonio Konte ne sme da dopusti da ne prođe u osminu finala iz ovakve grupe, i zato već na startu pred svojim navijačima Totenhem mora da napadne Olimpik Marsej. Totenhem ne igra blistavo, ali pobeđuje, reklo bi se tako "konteovski", ali je pitanje da li će tako moći i u Evropi. Marsej nije ekipa za potcenjivanje, Igor Tudor je odlično postavio ekipu, dobio je Aleksisa Sančeza, koji je i prvi strelac sa tri pogotka. Marsej nema poraz ove sezone, sa skorom 5-1-0 deli prvo mesto na tabeli sa Pari Sen Žermenom.

U drugom meču ove grupe, Ajntraht Frankfurt dočekuje Sporting. Prošlosezonski osvajač Lige Evrope dobio je grupu po meri i boriće se za plasman u osminu finala, ali zato ne sme da prosipa bodove kod kuće. Sporting ne blista na startu sezone, ima čak dva poraza i samo osam bodova te je sedmi na tabeli Primeire. Ipak, Ruben Amorim je prošle sezone uspeo da odvede Sporting od osmine finala i sigurno je da će biti kandidat i ove godine.

Kompletnu ponudu i najbolje kvote na mečeve Lige šampiona pronađite na sajtu AdmiralBeta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke