"Pruži ruku pomirenja, da još jednom pokušamo", Čelsi i Žoze Murinjo - čin treći!?

Autor: Ivan Cvetković
subota 25.05.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

​Poznata pesma Šabana Šaulića "Pruži ruku pomirenja" mogla bi da opiše zanimljivu najavu koja nam stiže iz Engleske kada je u pitanju novi trener Čelsija.

EPA-EFE/GLYN KIRK / NMC / AFP POOL
EPA-EFE/GLYN KIRK / NMC / AFP POOL

Povezane vesti

Naime, kladionice u Velikoj Britaniji značajno su smanjile kvotu na Žozea Murinja kao novog trenera "plavaca", pa je tako "Posebni" sada treći po redu favorit za užarenu klupu londonskog kluba.

Ispred njega su trener Lestera Enco Marseka i strateg Ipsviča Rajan Mekena, stručnjaci koji su svoje timove plasirali u Premijer ligu, dok su iza Murinja ostali Ruben Amorim, Roberto de Zerbi, Tomas Frank...

"Za nešto više od pola sata dobili smo mnogo opklada da će Murinjo ponovo biti trener Čelsija, bez obzira na najave da bi uprava kluba više želela mlađeg trenera", rekao je predstavnik jedne kladionice u Engleskoj.

Da li je ovo znak da "gde ima dima, ima i vatre", teško je pogoditi, ali nema sumnje da bi dovođenje 61-godišnjeg Murinja bio zanimljiv i verovatno prilično popularan potez među navijačima Čelsija koji su imali prilike da ga na klupi voljenog kluba gledaju u dva mandata.

Prvo je od 2004. do 2007. godine osvojio dve uzastopne titule prvaka Engleske, dva Liga kupa, jedan FA kup i Komjuniti šild, da bi od 2013. do 2015. osvojio Premijer ligu i Liga kup.

"Pruži ruku pomirenja, da još jednom pokušamo", stihovi su pesme Šabana Šaulića, možda je vreme za treću sreću?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke