Prva pobeda Sampdorije, i to ubedljiva, majstorija Kandreve

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.09.2021.
14:23
Izvor: Sportske.net

Đenovljani započeli uspon na tabeli.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Posle veoma teškog rasporeda na startu sezone i  duela sa Milanom, Sasuolom i Interom, ekipa Sampdorije danas je imala nešto lakši posao i to je uspela da iskoristi.

Đenovljani su u meču četvrtog kola Serije A gostovali ekipi Empolija i slavili sa 3:0, što im je prva pobeda od početka sezone.

Vodeći gol za goste postigao je bivši fudbaler Empolija Frančesko Kaputo u 31. minutu posle odlične asistencije Kandreve kroz sredinu, Kaputo je izbio pred domaćeg golmana u kaznenom prostoru i rutinski ga je savladao.

Početkom drugog poluvremena Kaputo postiže i drugi gol, ovoga puta na asistenciju Berežinskog, a domaći su mogli rezultatski da se vrate u igru deset minuta kasnije, ali je Kutroneu poništen gol zbog ofsajda.

Nada ekipe Empolija u eventualni preokret potrajala je do 70. minuta, a onda je Kandreva lepim pogotkom rešio sve dileme.

Kvaljarela je sa desne strane prebacio loptu na suprotnu, gde je pravovremeno uočio Kandrevu, a on je uspeo da se izbori za poziciju za udarac koji je maestralno izveo i poslao loptu u suprotni ugao, iskosa sa leve strane - 3:0 za Sampdoriju.

Ovom pobedom se Sampdorija popela na 11. mesto na tabeli sa pet osvojenih bodova, a Empoli je ostao na tri neočekivano osvojena boda, protiv Juventusa u drugom kolu i nalazi se na petnaestoj poziciji na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke