Prve pobede BiH i Litvanije u kvalifikacijama za Mundijal

Autor: Darko Mitrović
subota 09.10.2021.
16:55
Izvor: Sportske.net

Odigrane prve dve utakmice današnjeg programa u kvalifikacijama za SP.

Beta/AP Photo/Stanislav Filippov
Beta/AP Photo/Stanislav Filippov

Povezane vesti


Veoma zanimljiva situacija je u Grupi D, gde je reprezentacija Bosne i Hercegovine danas ostvarila tek prvu pobedu u pet odigranih mečeva, a nalazi se na drugom mestu na tabeli!

Selekcija BiH danas je gostovala u Nur sultanu, gde je sa 2:0 savladala domaću selekciju Kazahstana. Glavna uloga pripala je Samiru Prevljaku, ''devetki'' gostujućeg tima koji je postigao oba gola za pobedu BiH. Kazahstance je ''načeo'' u 25. minutu na asistenciju Stevanovića, a trijumf je potvrdio drugim golom u 66. minutu posle saradnje sa Edinom Džekom.

Posle ovog trijumfa Bosne i Hercegovine, tabela Grupe D izgleda ovako: Francuska 12, BiH 6, Ukrajina 5, Finska 5, Kazahstan 3 boda.

Prvu pobedu u Grupi C ostvarila je Litvanija, posle pet uzastopnih poraza. Litvanci su taj očajan niz prekinuli danas u Viljnusu, gde su savladali reprezentaciju Bugarske rezultatom 3:1.

Možda bi sve bilo drugačije da Iliev u 14. minutu nije promašio penal, ali samo četiri minuta posle toga, domaći stižu do vođstva golom Justasa Lasickasa, fudbalera Voždovca.

Bugari su ipak izjednačili u 64. minutu preko Despodova, a pobedu Litvaniji doneo je Černjik sa dva gola - u 82. i 84. minutu utakmice.

Tabela Grupe c: Italija 14, Švajcarska 8, Severna Irska 5, Bugarska 5, Litvanija 3 boda. Švajcarska i Severna Irska imaju po četiri, a svi ostali po šest odigranih mečeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke