Prvi trijumf Kumanove Barse!

Autor: Nikola Miloradović
subota 12.09.2020.
21:30
Izvor: Sportske.net

Pobeda, ali...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone sastali su se sa ekipom Himnastika u prijateljskom susretu, prvom za novog trenera Ronalda Kumana na klupi "Blaugrane".

Slavili su Katalonci sa 3:1 (2:1), te je tako Kuman debitovao pobedom.


Ipak, utisci su različiti, Kuman je izašao u formaciji 4-2-3-1, Mesi je igrao po desnoj strani, ali se rotirao sa mladim Pedrijem, koji je počeo na mestu "desetke", dok je Grizman igrao u samom špicu napada.

Neto, Roberto, Pike, Lengle, Alba, Buskets, Alenja, Mesi, Pedri, Dembele, Grizman


Poveli su već u šestom minutu, Usman Dembele se dobro snašao pred golom rivala, pa je na kraju sa samo par metara rutinski zatresao mrežu Himnastika.




Već u 17. minutu bilo je 2:0, penal za Barsu, Mesi je prepustio Antoanu Grizmanu da izvede udarac sa kreča, Francuz je bio siguran.

Ipak, Himnastik je uzvratio u 31. minutu, sjajan šut Bonilje sa ivice kaznenog prostora za 2:1.

Do odmora nije bilo promene rezultata, a onda je Kuman izveo novu postavu.

Penja, Semedo, Arauho, Konrad, Firpo, De Jong, Puđ, Kuenka, Kutinjo, Trinkao, Bajtvajt

Baner 10

Na startu drugog dela velika prilika za Brajtvajta, ali je golman Himnastika odlično reagovao.

A onda, 51. minut, novi penal za Katalonce, ovoga puta odgovornost preuzima Kutinjo, 3:1 za Barselonu.



Do kraja utakmice nije bilo pogodaka, šou je ukrao mladi Trinkao sjajnim potezima.

Glavni utisak je da je odbrana i dalje problem, videćemo da li će Kuman osvežiti zadnju liniju do kraja prelaznog roka. Dobra vest je da su se odlično pokazali mladi igrači Pedri i Trinkao, vrlo dobro igrao je i povratnik Alenja.

U svakom slučaju, puno posla je pred novim trenerom Barselone, ovo je ipak samo početak, pa nećemo žuriti sa zaključivanjem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Saturday, 12.09.2020
22:27

Ono malo što sam gledao u prvom poluvremenu i pred kraj utakmice je izgledalo potpuno identično onome što smo gledali prošle sezone.

Zapravo prespora i bezidejna igra je samo posledica (ne)kretanja igrača, odnosno njihovog bežanja od lopte i sakrivanja iza protivničkih defanzivaca i zato to identično izgleda bez obzira koja postava je na terenu i protiv koga igraju. Jer šta onaj sa loptom da uradi negoli da malo sačeka da se bar neko bočno oslobodi ili da vrati loptu nazad gde ima slobodnog saigrača. Ili to ili da gurne loptu iza leđa protivničkih defanzivaca, pa ako hoće neko da proba da utrči... ali uglavnom neće ili kasni ili je već u ofsajdu.