Prvu intervju Varana u Junajtedu: "Osetio sam pravi trenutak"

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 16.08.2021.
14:45
Izvor: Sportske.net

Francuz progovorio o svemu po malo.

Manchester United/Twitter
Manchester United/Twitter

Povezane vesti

Novi fudbaler Mančester junajteda Rafael Varan dao je prvi intervju od dolaska na "Old Traford", gde je sumirao utiske i očekivanja u dresu engleskog velikana.

Varan je u subotu uoči meča protiv Lidsa predstavljen pred publikom "Teatra snova", a već ove nedelje ga očekuju treninzi sa novim saigračima.

Nije krio da je srećan i uzbuđen zbog toga.

"Veoma sam srećan i uzbuđen zbog novog puta za mene. Imao sam dobru karijeru u mom bivšem klubu, ali sada sam na novom početku i srećan sam zbog toga", rekao je Varan u prvom intervjuu od kad je postao fudbaler Mančester junajteda.

Priznao je da mu engleski nije baš najbolji, a zatim je progovorio o navijačima, pred kojima se u subotu predstavio, uoči meča protiv Lidsa.

"Veoma je važna bliskost sa njima, jer imamo zajednički cilj. Važno je za mene da budem opušten u komunikaciji sa trenerom i saigračima", poručio je Varan.

Rekao je da je za njega prilika da zaigra za Junajted neverovatna i da nije imao dilemu da je zgrabi u dogovoru sa porodicom.

"Osetio sam da je sada pravi trenutak da promenim sredinu. Poveo sam i porodicu sa sobom", kazao je on.

Igra na poziciji koji su proslavili Nemanja Vidić i Rio Ferdinand, a rado se seća igračkih legendi poput Rajana Gigsa, Dejvida Bekama i Kristijana Ronalda, sa kojim je i igrao u Realu iz Madrida do pre tri godine.

Opisujući sebe dao je zanimljivu opasku.

"Veliki radnik, ambiciozan i učtiv", kazao je Varan, koji je na "Old Trafordu" zatekao reprezentativnog saigrača Pola Pogbu.

"Pol je jako pozitivan i ima dobru energiju. Svojom energijom motiviše igrače u svlačionici i na terenu. On i ja smo potpuno različiti po karakteru i ponašanju, ali je to potrebno nekad timu", naveo je on.

Varan je zadužio dres sa brojem 19, a priliku za debi mogao bi da ima već narednog vikenda protiv Sautemptona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke