​PSV slavio u Roterdamu, Tadićev Ajaks bez "duple krune" i trofeja Kupa!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 17.04.2022.
19:59
Izvor: Sportske.net

Dva gola poništena Tadiću i saigračima.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa neće imati priliku da odbrane "duplu krunu" ove sezone pošto su u finalu Kupa Holandije poraženi u Roterdamu od PSV-a 2:1 zahvaljujući golovima tima iz Ajndhovena u drugom poluvremenu.

Prvo uzbuđenje u Roterdamu viđeno je u 11. minutu kada je Eran Zahavi postigao gol, ali je sviran ofsajd, a devet minuta kasnije kapitan Ajaksa Dušan Tadić pao je u kaznenom prostoru PSV-a, međutim penala nije bilo.

Samo minut kasnije Srbin je zabrinuo sve u redovima velikana iz Amsterdama jer se požalio na povredu, ali se ubrzo vratio u igru.

Već u 23. minutu "Kopljanici" su poveli, a strelac je na asistenciju Dejvija Klasena bio talentovani Rajan Gravenberh i to je učinio nakon preciznog šuta u akciju u kojoj je učestvovao i Tadić.

Ajaks je do drugog gola stigao u 44. minutu zahvaljujući projektilu Nusera Mazrauija, ali je nedugo zatim VAR poništio pogodak zbog ofsajda.

"Kopljanici" su ipak na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću, ali su u nastavku prosuli sve za dva minuta igre.

Najpre je u 48. minutu Erik Gutrierez izjednačio rezultat nakon lepog udarca glavom na asistenciju Sangare, a već u 50. minutu došlo je do potpunog preokreta kada je Kodi Gakpo odlično šutirao i zatresao mrežu Stekelenburga pošto se prethodno sam izborio za udarac.

U 56. minutu Ajaks je izjednačio zahvaljujući golu Klasena, ali je pogodak Holanđanina poništen zbog ofsajda.

PSV je u 80. minutu imao šansu da overi pobedu, ali je Bruma upropastio izglednu priliku, međutim prednost od jednog gola viška ispostavila se kao dovoljna za PSV da podigne važan trofej i pomrsi račune velikom rivalu u nastavku borbe za titulu.

Nema sumnje da će ovaj poraz ostaviti veliki utisak na odlazećeg trenera Ajaksa Erika ten Haga, koji praktično sve završio po pitanju prelaska u Mančester junajted na kraju sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke