Mbapeova istorija na "Parku prinčeva" - Briga za PSŽ, šta je pogodio Ludovik Blas!

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.03.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Vodili su 2:0 posle 17 minuta igre, ali nije moglo bez manje drame.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Nant na "Parku prinčeva" sa 4:2 (2:2) u 26. kolu Lige 1.

Fenomenalan meč koji je krenuo u jednom pravcu i izgledalo je kao da će se u tom završiti, no "kanarinci" nisu dopustili da u ranoj fazi Pari Sen Žermen bude taj koji će dati poslednju reč.

Posle 12 minuta Lionel Mesi je postigao vodeći pogodak za Pari Sen Žermen zabeleživši tako jubilej. Naime, tokom svoje karijere direktno je učestvovao u tačno 1000 golova i to na 840 mečeva. Impresivno.

Usledio je potom autogol Hađama i posle 17 minuta igre bilo je 2:0 za PSŽ. Delovalo je da neće biti problema.

A, onda, onako kako to često biva, gol ni iz čega. Ludovik Blas bio je na levoj strani terena, praktično u mrtvom uglu. Donaruma ga je potcenio, a ovaj tukao direktno iz nemoguće pozicije i uspeo da prevari italijanskog golmana. Tik pred udarac je podigao glavu i video da je Donaruma razmišljao o centaršutu. Majstorija Ludovika Blasa s jedne strane, ali i ozbiljan kiks Điđija Donarume s druge.

I, kroz sedam minuta - poravnanje. Gužva pred Donaruminim golom, a loptu u mrežu sprovodi Ganago za 2:2 posle 38 minuta.

Imali su Parižani svoje šanse preko Mbapea i Mesija, a potom je Danilo Pereira po isteku sat vremena igre vratio prednost u korist domaćina. Njima je kasnije bio dosuđen i penal kada je pao Kilijan Mbape i kada su bili u potrazi za četvrtim golom, ali VAR je ubrzo preinačio tu odluku arbitra Stinata. 

Nant je svoju šansu tražio iz tranzicije, kat-kat je bilo prostora, ali Parižani su  držali loptu u svojim nogama i uglavnom dobro sprečavali te namere. 

Loša vest za Kristofa Galtijea jeste Markinjosova povreda u 77. minutu zbog koje je napustio igru. Držao se za kuk u to nije dobro po Parižane uoči utakmice sa Bajernom u sredu.

Čekao se taj 201. gol za Kilijana Mbapea koji je imao nekoliko dobrih prilika, a onda se on naposletku i dogodio. Prijem, okret i mirna završnica u nadoknadi za istoriju. Sa 24 godine Kilijan Mbape je postao najbolji strelac u istoriji Pari Sen Žermena i to na 247 utakmica.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke