PSŽ bez Mesija došao na prag titule i poslao Trou u drugu ligu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.05.2023.
22:38
Izvor: Sportske.net

Očekivana pobeda Mbapea i drugova, i bez suspendovanog Lea Mesija.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 34. kola francuske Lige 1, Pari Sen Žermen je kao gost savladao Trou sa 3:1 i napravio novi korak ka osvajanju titule prvaka.

Četiri kola pre kraja sezone Parižani imaju 78 bodova, šest više od drugoplasiranog Lansa, dok je Troa praktično već drugoligaš, sa samo 22 boda na pretposlednjem mestu.

Pari Sen Žermen je poveo već u osmom minutu. Bila je to zanimljiva situacija, Vitinja je poslao loptu sa desne strane, nešto između šuta i centaršuta, pogodio je prečku, a sve je to pravovremeno ispratio Kilijan Mbape koji odbojenu loptu samo ''ćušnuo'' glavom u mrežu - 0:1.

Na drugi gol gostiju se čekalo sve do 59. minuta, kada su fudbaleri PSŽ-a dugo kombinovali na poloviji rivala, a onda duga lopta Veratija za Vitinju koji ulazi u kazneni prostor i u situaciji jedan na jedan sa golmanom pogađa mrežu za 0:2.

Troa je nakratko uspela da vrati rezultatsku neizvesnost kada je Šavalerin savladao Donarumu u 83. minutu, ali je samo tri minuta kasnije Fabijan Ruiz potvrdio pobedu Parižana - 1:3.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke