PSŽ ispustio bodove u Renu, Lil korak bliže tituli

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.05.2021.
23:01
Izvor: Sportske.net

Očajna nedelja za "svece".

Poketino
Poketino

Povezane vesti

Fudbaleri Pariz Sen Žermena izgubili su važna dva boda u borbi za titulu šampiona Francuske pošto su remizirali na gostovanju u Renu 1:1 u poslednjem meču 36. kola Lige 1.

U nedelji kada su ostali bez drugo uzastopnog finala Lige šampiona, izabranici Maurisija Poketina otišli su u Bretanju ne bi li održali priključak za vodećim Lilom, ali se za Pariz vraćaju sa samo jednim bodom.

Silovito su krenuli "sveci", a nareočito je u uvodnoj trećini prvog poluvremena isticao Andre Erera, čija dva udarca su ozbiljno uzdrmali golmana Rena, ali je u 29. minutu poništen gol zbog ofsajda na suprotnoj strani.

Prvi gol viđen je u petom minutu nadoknade prvog poluvremena kada je Nejmar iskoristio penal posle prekršaja domaćeg igrača nad Lejvinom Kurzavom.

Drugi gol gostiju je visio u vazduhu i tokom drugog poluvreman, a najbliži golu bili su sredinom ovog dela igre preko Julijana Drakslera i Mojze Kena.

Izjednačenje Renu doneo je u 71. minutu Sehru Gerasi nakon sjajnog udarca glavom posle ubačene lopte iz kornera.

Do kraja meča Ren je bio bliži drugom golu, nego što je to bio favorizovani PSŽ, a nervozu branioca titule demostrirao je i defanzivac Presnel Kimbembe isključenjem u 88. minutu.

Ovom remiju raduje se i lider Lil, koji na dva kola pre kraja sezone ima tri boda više od PSŽ-a.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke