PSŽ jači od svih problema, Dortmund nemoćan pred praznim tribinama!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.03.2020.
22:54
Izvor: Sportske.net

Iako bez prisustva navijača na tribinama, iako bez Mbapea u većem delu meča, Pari Sen Žermen je večeras uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona i nadoknadi zaostatak iz Dortmunda.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Šampion Francuske izborio se za mesto među osam najboljih u Ligi šampiona.

PSŽ je večeras pred praznim tribinama ''Parka prinčeva'' savladao ekipu nemačkog Dortmunda sa 2:0, što je bilo više nego dovoljno za prolaz dalje, posle prethodnog poraza od 2:1 u Dortmundu.

Od početka su domaći imali znatno duže loptu u posedu, a prvu stopostotnu priliku imali su u 25. minutu, kada je Edinson Kavani izbio sam ispred golmana Burkija, ali ovaj je uspeo da kopačkom malo zakači loptu koja je dovoljno promenila pravac da ne uđe u mrežu.

Ipak, to je bila samo najava onoga što je usledilo tri minuta kasnije. Parižani su iznudili korner sa desne strane, Di Marija ga je izveo, a Nejmar sa ivice peterca udarcem glavom pogodio mrežu - 1:0.

Gosti su pokušali da uzvrate preko Sanča u 38. minutu, ali je Navas odlično reagovao, a pred sam kraj prvog poluvremena prednost Parižana je duplirana.

U glavnoj ulozi bio je Huan Bernat, koji je najpre osvojio loptu na sredini terena, a onda sjajno ispratio akciju Nejmara i Sarabije, posle čijeg šuta je samo malo skrenuo loptu, dovoljno da prevari Burkija za 2:0.

U nastavku, mogao je Di Marija iz slobodnog udarca da uveća prednost domaćih u 54. minutu, kada je Burki odlično reagovao, a da od preokreta nema ništa, postalo je jasno u finišu meča, kada je Emre Džan zaradio crveni karton, pa su ''Milioneri'' meč završili sa igračem manje na terenu.

Inače, PSŽ je ispred stadiona bodrilo više od tri hiljade navijača...
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
United_forever
Thursday, 12.03.2020
00:13

Nema nista gore od ovakve utakmice pred praznim tribinama, bolje da se nije ni igrala.

avatar
Südkurve München
Thursday, 12.03.2020
00:06
avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 12.03.2020
00:38

Ova sezona je naša zapamti moje reči! TRIPLETA!!!

avatar
Südkurve München
Thursday, 12.03.2020
08:28

Naravno 🔴🔴