PSŽ može i bez Nejmara, het-trik Mbapea za noćnu moru Barse!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 16.02.2021.
22:51
Izvor: Sportske.net

Težak posao za Katalonce u revanšu.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Fudbaleri PSŽ-a odigrali su briljantnu utakmicu protiv Barselone slaviši na gostovanju sa 4:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

U odsustvu prve zvezde tima Nejmara u prvi plan je iskočio Kilijan Mbape, koji je sa tri pogotka bio ključni faktor francuskog šampiona ove večeri, stigavši do 110. pogotka za ovaj klub.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici propustio je Antoan Grizman u 14. minutu, čiji pokušaj iz ne baš idealne pozicije nije predstavljao problem za Kejlora Navasa.

Početkom 19. minuta uzvratio je Mauro Ikardi posle asistencije Kilijana Mbapea, ali se argentinski napadač nije najbolje snašao pred golom Ter Štegena.

Ključni detalj prvog poluvremena dogodio se u 26. minutu kada je Frenki De Jong pao u kaznenog prostoru "svetaca" posle prekršaja Kurzave, na šta je sudija Kujpers pokazao na penal.

Loptu je uzeo Lionel Mesi i u 27. minutu i rutinski savladao Navasa za veliko slavlje u taboru domaćih.

Gosti nisu mnogo očajavali, a nagrada je stigla već u 31. minutu kada im je izjednačenje doneo Kilijan Mbape.

Hitronogi Francuz je vešto izbacio Klemena Lenglea, a Ter Štegen tu ništa nije mogao da uradi.

Već u 35. minutu malo je falilo da Kurzava donese potpuni preokret gostima, ali je Ter Štegen bio na mestu i poslao loptu u korner.

Uzvratio je Grizman posle sjajnog prodora, ali je lopta posle njegovog udarca završila malo pored gola.

Do odlaska na poluvreme dobar pokušaj imao je i Kin, a u nastavku je prvi zapretio Mbape, čiji udarac je završio pored gola.

Izuzetnu šansu imao je Kin u 50. minutu, ali je Ter Štegen izuzetno odbranio praktično čist gol.

PSŽ je do potpunog preokreta stigao u 65. minutu golom večeras izvanrednog Mbapea nakon smušene reakcije Pikea posle ubačene lopte Florencija.

Kratko je trajala dilema da li će gol biti priznat zbog sumnje u ofsajd Florencija, ali ju je VAR otklonio i radost Poketinovih izabranika je počela.

Talentovani Francuz je tako stigao do 110. pogotka sa PSŽ prestigavši Portugalca Pauletu.

Već u 68. minutu imao je novu priliku, ali je Ter Štegen opet vadio kestenje iz vatre.

Treći gol u mreži Barselone pao je već u 70. minutu kada je Kin glavom prevario Ter Štegena nakon centaršuta iz slobodnog udarca.

Ušlo se u relativno mirniji deo utakmice i delovao je da će ovim rezultatom meč biti završen, ali se sa tim nije usaglasio Mbape, koji je svoj treći gol postigao u 85. minutu nakon što je otvorio stopalo posle asistencije Julijana Drakslera.

Do kraja meča razultat se nije menjao, pa će pred izabranicima Ronalda Kumana biti pakleno težak zadatak da 10. marta na "Parku prinčeva" nadoknade ogroman zaostatak i izbore plasman u četvrtfinale, koje sada izgleda kao nemoguća misija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BancheS_Arsenal
Wednesday, 17.02.2021
07:36

Pišaju po barsi 😂😂 Razbiše ih kao da su igrali protiv 4to ligaša 😂😂

avatar
BlagoMeniOpetJA
Wednesday, 17.02.2021
01:17

a bruke, rezultata i penala iz kojeg su poveli. sramota

avatar
Bojan100
Tuesday, 16.02.2021
23:02

Jaoooooooo sto mi Dest , Lengle i Grizman ogadise fudbal , kako bi se ja njima zajedno sa Buskecom veceras zahvalio i rekao , svee uredu momci , ali nemojte molim vas vise dolaziti nikako , ni na treninge , ni na utakmice , hvala vam za sve od srca , samo nemojte dolaziti vise !

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 16.02.2021
23:01

ovaj Mbape je prvo odvalio Argentinu i mog idola Messija a zatim i Barsu i mog idola Messija. :D

avatar
zeks
Tuesday, 16.02.2021
22:59

Ocekivano. Rupe u odbrani ne zna se gde vise duva dok se u napadu promasuju izgledne sanse. Sada je bitno okrenuti se ligi, pokusati okrenuti kup i dostojanstveno se oprostiti od LS. A na leto, kad se zavrsi sve oko izbora, mora se izvrsiti kompletna promena tima

avatar
P.S.
Tuesday, 16.02.2021
22:53

Odmah nakon žreba znali smo da se Barsa u 1/8 finala oprašta od daljeg učešća u LŠ, baš kao što smo znali i da je PSG znatno jači i ozbiljniji protivnik od Barse. Ne zbog Neymara, Di Marije ili Mbapea, već zbog činjenice da nemaju ni na klupi fudbalere koji po kvalitetu pripadaju nižerazrednim ligama, a kod Barse takvi čine 70% tima. Tako je sasvim normalno da nijedan fudbaler Barse nije u stanju da napravi ni najobičniji dribling, za razliku od svakog fudbalera PSG-a koji je u stanju da provuče loptu pored dvojice-trojice igrača Barse. Kada se tome doda i ogromna razlika u fizičkum karakteristikama igrača, pre svega snazi, visini, brzini i skoku jasno je zašto Barsa nije imala šta da traži ni na svome terenu, a kamoli u dvomeču. Barsa nije podbacila ni u jednom segmentu igre, oni jednostavno ne mogu bolje od ovoga u datim okolnostima. Ideja da bi Barsa mogla do pobede bar na ovoj utakmici bazirana je na ideji da PSG odigra vrlo loše ovu utakmicu, pre svega zbog odsustva Neymara i Di Marije, a kako to nije bio slučaj tako je i Barsa razbijena još u prvoj utakmici. Ako neko misli da se sa Dembeleom, Lengleom, Pedrijem, Grizmanom, Piqueom, Pjanićem, Brajtvajtom, Puigom, Destom, Mingesom, Trinkaom itd. može ravnopravno igrati protiv jačih timova, sve i da na klupi sedi pravi trener, a ne Kuman, taj je u gadnoj zabludi.

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 16.02.2021
22:53

kakva majstorija mog idola Messija koji zasluzeno nosi zvanje igraca ove utakmice. :D