PSŽ može i sa igračem manje, Mbape i Vitinja i sjajni golman Tenas za +4!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 03.12.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Parižani rutinski.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su u gostima ekipu Le Avra rezultatom 2:0 u 14. kolu Lige 1. 

Početak meča je baš bio košmaran za Parižane, pošto je već u osmom minutu Fabijan Ruiz morao da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Manuel Ugarte. Samo dva minuta kasnije, Donaruma je pogrešno procenio let lopte, istrčao je van kaznenog prostora, pogrešio je i Mukiele koji nije video ofanzivca Kasimira koga je Italijan oborio i zaradio direktan crveni karton.

Luis Enrike je bio primoran da napravi i drugu izmenu već u 12. minutu, izašao je Barkola, a na gol je stao rezervni golman Arnau Tenas.

Brojčani zaostatak nije smetao Parižanima, koji su u 23. minutu poveli - 0:1. Akciju je započeo upravo golman Tenas koji je poslao odličnu dugu loptu koju je Lee prosledio do Dembelea, a ovaj pronašao Mbapea na ivici šesnaesterca za vođstvo gostiju.

Le Avr je krenuo na sve ili ništa u nastavku, ali je PSŽ uspeo da sačuva prednost. Blistao je Tenas sa nekoliko sjajnih intervencija, imao ih je čak sedam od 22 pokušaja domaće ekipe. 

I onda, u finišu je sve bilo gotovo kada je Vitinja šutirao sa nekih 18 metara, lopta je zakačila defanzivca Le Avra i prevarila golmana za 0:2.

PSŽ je ostao lider Lige 1 sa 33 boda, sada četiri više od Nice koja je u subotu izgubila u gostima od Nanta. 

Le Avr je sada deveti sa 16 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke