PSŽ ponizio šampiona!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.02.2022.
22:35
Izvor: Sportske.net

Trebalo je da bude derbi, ali PSŽ je prejak ove sezone.

 EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 23. kola francuske Lige 1, PSŽ je kao gost deklasirao aktuelnog šampiona, ekipu Lila rezultatom 5:1.

Ovo je sedamnaesti trijumf Parižana koji su se učvrstili na liderskoj poziciji sa 56 bodova, a Lil je ostao na jedanaestom mestu sa 32 osvojena boda.

PSŽ je poveo već u desetom minutu kada je posle centaršuta sa leve strane golman Grbić loše reagovao, a Danilo je odbijenu loptu iz neposredne blizine prosledio u gol.

Lil je uzvratio u 28. minutu preko Svena Botmana, a na asistenciju Ben Arfe, međutim nije dugo trajala radost domaćih navijača.

Samo četiri minuta kasnijenova nesigurnost golmana Grbića, koji je izleteo u prazno posle Mesijevog kornera, lopta je došla na kraju do Kimpembea koji ju je smestio u nebranjenu mrežu.

Već u 38. minutu je bilo 3:1 za goste. Kilijan Mbape je protutnjao ka kaznenom prostoru, na kraju je lopta došla do Mesija koji u situaciji jedan na jedan bez problema uspeva da savlada Grbića.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle samo šest minuta igre u nastavku, Danilo postiže svoj drugi gol na ovom meču i rešava sve dileme oko pobednika.

Konačnih 5:1 postavio je Kilijan Mbape projektilom u 67. minutu na dodavanje Veratija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke