PSŽ proradio bez Mesija, Latinoamerikanci u finišu srušili Lil

Autor: Aleksandar Golubović
petak 29.10.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Marikinjos i Di Marija doneli pobedu.

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Pariz Sen Žermena slavili su u derbiju 12. kola Lige 1 pošto su na svom "Parku prinčeva" pobedili Lil nakon preokreta 2:1, golovima latinomaričkog dvojca Markinjos - Di Marija.

Prvo veće uzbuđenje pretvoreno je u gol kada je u 31. minutu kada je Džonatan Dejvid, nakon odlične akcije Lile, posle asistencije Buruka Jilmaza lako savladao Đanluiđija Donarumu.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu za domaće imao je Ahnel Di Marija čiji je pokušaj iskosa u 40. minutu završio pored gola.

Veliko iznenađenje na početku drugog poluvremena bila je odluka trenera "Svetaca" Maurisija Poketina da ostavi Lionela Mesija na klupi, a u igru ubaci Maura Ikardija.

Posle dosta jalovih pokušaja, izjednačenje je došlo u 74. minutu posle tropotezne latinoameričke akcije u kojoj su učestvovali Nejmar, Di Marija, a egzekutor je bio Markinjos koji se odlično snašao na drugoj stativi. 

Pre gola je konsultovan VAR, koji je procenio da nema ništa sporno u duelu Ikardija i Grbića.

Izjednačujući gol ohrabrio je Poketinove izabranike da još jače atakuju ka golu gostiju.

Najbolju priliku da PSŽ-u donese pobedu ispustio je u 85. minutu Mauro Ikardi, čiji udarac je iz izgledne pozicije završio pored gola.

Pobedu domaćinu doneo je Di Marija golom u 88. minutu kada je postigao gol nakon sjajne kombinacije sa Nejmarom.

Kako se meč bližio kraju bivala je sve veća nervoza. Lil je očajnički pokušavao da dođe do izjednačenja, ali značajnije pretnje po gol Donarume nije bilo, pa je PSŽ otišao na plus 10 uz utakmicu više u odnosu na drugoplasnirani Lens.

Lil je pao na 11. mesto i već sada može da se oprosti od odbrane titule.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke