PSŽ sa desetoricom pokorio "Velodrom", Marseju poništen (ne)regularan gol!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 31.03.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Parižani pokazali zašto su najbolji tim u zemlji.

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Olimpik iz Marseja na "Velodromu" sa 2:0 u velikom derbiju francuskog fudbala odigranom u 27. kolu Lige 1.

Parižani su do trijumfa došli iako su od 40. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja štopera Beralda, ali će se sigurno mnogo pričati o poništenom golu Marseja zbog diskutabilno dosuđenog ofsajda na intervenciju VAR-a.

Bolje je delovala ekipa trenera Luisa Enrikea u prvom poluvremenu, imali su gosti dve dobre prilike preko Ruiza i Dembelea, ali su se stvari za šampiona iskomplikovale kada je brazislki defanzivac Beraldo dobio crveni karton u 40. minutu zbog prekršaja na Zair-Emeriju.

Nije brojčana superiornost mnogo pomogla Olimpiku. PSŽ je poveo u 53. minutu posle sjajne akcije i duplog pasa Vitinje i Dembelea koji je u gol pretvorio Portugalac.

Marsej je stigao do izjednačenje na isteku časa igre, ali je pogodak Veretua poništen, jer je jedan igrač domaćina smetao golmanu gostiju Donarumi, iako italijanski čuvar mreže svakako nije imao šanse da interveniše.


Napadao je Marsej svim silama sa igračem više, ali do gola nije stigao, umesto toga četiri minuta pre kraja rezervista Gonzalo Ramoš je udvostručio prednost PSŽ-u i otklonio sve dileme oko pitanja pobednika.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke