PSŽ jedva slavio sa igračem više, Mesijev het-trik asistencija, Nejmar u suzama i na nosilima!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.11.2021.
14:56
Izvor: Sportske.net

Tesna pobeda bledih Parižana...

Foto: @PSG_inside
Foto: @PSG_inside

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su u gostima ekipu Sent Etjena rezultatom 3:1 u 15. kolu Lige 1. 

Pobedu Parižana obeležio je sumnjiv crveni karton za domaći tim, a potom i povreda Nejmara koji je u finišu meča iznet na nosilima.

Maurisio Poketino je izveo najjaču moguću postavu po mišljenju navijača, jedino još da je tu Marko Verati umesto Danila, ali tu su i Hakimi, Ramos i Markinjoš i Mesi, Nejmar, Mbape, Di Marija, na golu je Donaruma, ali PSŽ deluje potpuno raštimovano. 

Sent Etjen je zasluženo poveo u 23. minutu, Buanga je pokupio jedan odbitak posle Donarumine odbrane i pogodio za 1:0. Iako je pomoćni sudija signalizirao ofsajd, VAR je utvrdio da je sve bilo regularno.

Inače, Kilijan Mbape je imao dve neverovatne šanse, ali je u oba navrata u situaciji jedan na jedan bio bolji sjajni golman Grin. 

Prvo poluvreme obeležio je crveni karton za domaći tim, Kolodžejdžak je oborio Mbapea, sudija je procenio da je bio poslednji igrač odbrane, iako je pored bio još jedan njegov saigrač. Ruku na srce, sumnjiva odluka i pitanje je da li bi na drugoj strani zbog istog ovakvog starta crveni dobio i Serhio Ramos...

Odmah nakon toga, usledio je slobodnjak, a Markinjoš je  glavom izjednačio na 1:1.

U nastavku smo gledali pravu opsadu gola Sent Etjena. PSŽ je ređao šanse, možda je ključna bila u 69. minutu kada je Nejmarov udarac 1 na 1 zaustavio Grin, a Mesi naleteo na odbijenu i promašio čist zicer.

Generalno, Mesi je i danas delovao prilično indisponirano i nezainteresovano, potpuno drugačije od onog kada je nosio dres Barselone.

I onda, kao i obično, jedan trenutak bio je dovoljan, Mesi je dobio loptu na 20 metara i ugledao Di Mariju kako utrčava iz drugog plana i kao na tacni ga proigrao za 1:2.

Kada se činilo da će PSŽ ići kući zadovoljan, Nejmar je doživeo povredu članka. Protivnički igrač mu je uklizao, Brazilac je po doskoku uganuo članak i doživeo povredu. Nije delovalo banalno, naprotiv, prekid je trajao nekoliko minuta, a Nejmar je na nosilima iznet sa terena.

U nadoknadi vremena, Mesi je upisao novu asistenciju, centrirao je sa  levog boka, a Markinjoš je glavom ponovo bio precizan za nedostižnih 1:3.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke