PSŽ tek sa igračem manje izbegao potpunu blamažu! Ristićev gol u ubedljivoj pobedi Monpeljea!

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.12.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion pružio očajnu partiju protiv ekipe koja ima osam vezanih poraza i koja je poslednju pobedu ostvarila 22. septembra!

Beta/AP Photo/Jeremias Gonzalez
Beta/AP Photo/Jeremias Gonzalez

Povezane vesti

Pari Sen Žermen je večeras bio na rubu poraza protiv domaćeg Lorijena, ali je u samom finišu meča, iako bez isključenog Serhija Ramosa, uspeo da ''iščupa bod'' - 1:1.

I dalje su Parižani ubedljivo na vrhu tabele, ali ovakva partija ne priliči aktuelnom šampionu, sa najvećim svetskim zvezdama u timu, mada večeras bez Mbapea i Nejmara.

U 16. minutu meča Mofi je izbio potpuno sam ispred Navasa, golman PSŽ-a je veo pao na zemlju, ali napadač Lorijena nije uspeo da ga prebaci i stopostotna prilika za domaće je propala. Doduše, ostalo je nejasno da li je Mofi prethodno bio u nedozvoljenoj poziciji.

Lorijente je samo minut kasnije odlično šutirao iskosa sa leve strane, bio je to snažan udarac, ali je Navas još jednom izvanredno intervenisao.

Do zasluženog vođstva domaći su stigli pet minuta pre kraja prvog poluvremena, kada je Monkondui prelepim udarcem sa ivice kaznenog prostora na asistenciju Le Fija savladao Navasa - 1:0. Poslao je loptu pod prečku, neodbranjivo!

Mogao je PSŽ do izjednačenja u 55. minutu kada je Leo Mesi probio po desnoj strani, a onda majstorski poslao loptu ka Di Mariji koji iz idealne pozicije šutira preko gola.

U 74. minutu odličan pokušaj imao je i Mesi sa dvadesetak metara, golman je bio nemoćan, ali je lopta prohujala pored stative.

Fascinantan je podatak da PSŽ nije imao nijedan šut u okvir gola u prvih 80 minuta! Tek tada je Mesi uspeo da iznudi korner posle odlične intervencije golmana domaćih, a onda je i posle kornera imao novi šut u okvir gola, ali je čuvar mreže Lorijena još jednom izašao kao pobednik.

Da sve bude teže za Parižane, u 85. minutu je Serhio Ramos isključen zbog drugog žutog kartona, pošto je prekršajem zaustavio Mofija u opasnoj kontri. Ramos je, inače, zaigrao tek od starta drugog poluvremena umesto Mendeša, ali je ''uspeo'' da za 40 minuta u igri zaradi isključenje.

Ipak, sa igračem manje na terenu, PSŽ stiže do izjednačenja! Hakimi je sa desne strane odlično centrirao na desetak metara od gola, odakle Mauro Ikardi udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:1.

Od ostalih mečeva, izdvajamo ubedljivu pobedu Monpeljea na svom terenu protiv Anžea, rezultatom 4:1, a treći gol za domaće kojim je praktično rešeno pitanje pobednika postigao je srpski reprezentativac Mihailo Ristić u 51. minutu susreta. Do kraja, Mavididi je u 76. minutu postavio konačan rezultat.

Prava drama na ''Velodromu'', gde je Marsej u poslednjim sekundama meča uspeo da izbegne poraz. Ekipa Remsa, sa našim Predragom Rajkovićem na golu, povela je u 75. minutu golom Ekitikea, ali u nadoknadi vremena domaći su iznudili jedanaesterac, uz isključenje Gravilona. Precizan sa bele tačke bio je Paje, koji je savladao Rajkovića za konačnih 1:1.

Uzbudljivo je bilo i u Bordou, gde je domaćin dva puta vodio, ali je bodove na kraju odneo Lil, rezultatom 3:2.

Elis je u 18. minutu doneo početnu prednost Žirondincima, petnaest minuta kasnije izjednačio je Andre, a na samom kraju prvog dela igre Elis svojim drugim golom vraća prednost ekipi Bordoa.

Na novo izjednačenje čekalo se do 77. minuta, kada su gosti iznudili jedanaesterac, a u gol ga je pretvorio Jilmaz. Sedam minuta potpuni preokret, Dejvid je pogodio za pobedu Lila.

Francuska, Liga 1

19. kolo

Bordo - Lil 2:3
Lorijen - PSŽ 1:1
Lion - Mec 1:1
Marsej - Rems 1:1
Monako - Ren 2:1
Monpelje - Anže 4:1
Nica - Lans 2:1
Sent Etjen - Nant 0:1
Troa - Brest 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke