PSŽ-u bod u derbiju, Mbape pogađao prečke i stative

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.01.2022.
22:39
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva utakmica, iako su brojne zvezde nedostajale.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

U derbiju 20. kola šampionata Francuske, Lion i Pari Sen Žermen su večeras igrali nerešeno, 1:1.

I jedni i drugi su bili oslabljeni, pogotovo PSŽ kome je nedostajao čitav jedan tim, među njima i Mesi, Nejmar, Di Marija, Hakimi...

U njihovom odsustvu, Lion je uspeo rano da stekne prednost. Igrao se osmi minut meča, kombinovali su domaći na svojoj polovini, potom Bruno Gimaraeš šalje dugu loptu za Lukasa Paketu koji sa oko petnaest metara od gola šalje precizan udarac u mrežu Kejlora Navasa - 1:0.

Naravno, pokušavali su gosti da što pre dođu do izjednačenja, a Mbape je u završnici prvog poluvremena pogodio i stativu.

Šanse su se rešale i u nastavku, i to na obe strane. Ikardi je pokušao u 54. minutu sa ivice peterca, ali je protivnički igrač zakačio loptu u poslednjem trenutku i otklonio opasnost.

Pet minuta kasnije mnogo veća opasnost pred golom PSŽ-a. Dembele je bio u obećavajućoj kontri, pobegao je svom čuvaru, izbio oči u oči sa Navasom, ali je golman PSŽ-a izašao kao pobednik.

U 72. minutu idealnu loptu u kazneni prostor je poslao Verati, prihvatio ju je Mbape koji je imao dosta prostora iskosa sa leve strane, mogao je i da asistira nekom od saigrača, ali je bio sebičan i poslao neprecizan urdarac, pa je i ova prilika za goste propala.

Na drugoj strani opasno je pripretio Šerki dva minuta kasnije, ali je iskosa sa desne strane pogodio spoljnji deo mreže.

Ipak, u 76. minutu Pari Sen Žermen stiže do izjednačenja. Mišu je ušao u kazneni prostor iskosa sa leve strane, pa onda poslao loptu na suprotnu stranu gde ju je sačekao Tilo Kerer i preciznim udarcem pogodio mrežu nemoćnog Lopeza - 1:1.

Preokret je mogao da se dogodi u 82. minutu kada je Mbape izvanredno izveo slobodan udarac iz teške pozicije sa leve strane, ali je prečka spasila gol domaćih.

PSŽ je i dalje prvi na tabeli sa 47 bodova, a ovo mu je četvrti remi u poslednjih pet kola. Lion je vezao četiri remija u nizu i trenutno je na 11. mestu sa 25 osvojenih bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke