PSŽ zamalo da prođe kao Barsa, Bordo skupo prodao kožu

Autor: Aleksandar Golubović
subota 06.11.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Gosti se opustili posle visokog vođstva.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Fudbaleri Pariz Sen Žermena slavili su na gostovanju Borodu 3:2 u meču 13. kola Lige 1 koji su obeležili dvostruki strelac Nejmar i Kilijan Mbape, ali i dramatičan finiš meča u kojem su "Sveci" strepeli za pobedu.

PSŽ je poveo veoma lepim golom Nejmara posle centaršuta Kilijana Mbapea u 26. minutu, a Brazilac je pogodak proslavio na emotivan način tako što je na majici pokazao oproštajnu poruku nakon smrti poznate brazilske pevačice, sa kojom je bio u prijateljskim odnosima.

Bio je to prvi ozbiljniji pokušaj gostiju iz Pariza u Bordou, a golman domaćina nije imalo šanse da odbrani ovaj udarac.

Najmar se u prvom poluvremenu nije zaustavio samo na ovom golu, već je u još atraktivnijoj kombinaciji sa Mbapeom u 43. minutu.

U drugom poluvremenu pobeda je overena u 63. minutu kada je Žoržinjo Vajnaldum proigrao Mbapea, a francuskom napadaču nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu.

Bila je to prva izgledna prilika "Svetaca" u nastavku meča.

Ubedljivo vođstvo i sigurna pobeda kao da su uljuljkali goste, pa je Bordo u 79. minutu smanjio prednost PSŽ-a na 3:1 pogotkom Alberta Elisa, kojem nije bilo teško da savlada Kejlora Navasa.

Već u narednom napadu Bordo je pokušao da dođe do drugog gola, ali se gostujuća odbrana odolela, što nije bio slučaj u drugom minutu nadoknade vremena kada je Nijang doveo domaćina na samo jedan pogodak zaostatka.

Vremena za izjednačenje nije bilo, pa je PSŽ odneo tri boda za Pariz kojim je pred reprezentativnu pauzu dočekao sa plus 10 u odnosu na drugoplasirani Lans, dok je Bordo u dođem delu tabele i za dve nedelje nastavlja borbu za opstanak.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke