PSŽ želi da osigura Mesija, ali postoji problem

Autor: Nemanja Veljković
ponedeljak 24.10.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net

Kampos vidi Argentinca u klubu i naredne sezone

EPA-EFE/Ian Langsdon
EPA-EFE/Ian Langsdon

Povezane vesti

Kako prenosi francuski list Parizijen, Pari Sen Žermen namerava da sa Lionelom Mesijem produži ugovor koji ističe na kraju sezone.

Argentinac ove sezone igra na vrhunskom nivou. Na 15 utakmica postigao je devet golova i dodao deset asistencija, a nedavno je prvi put osvojio i nagradu za igrača meseca u Ligi 1. Zbog toga je klub iz Pariza odlučio da ga zadrži aktiviranjem treće sezone po ugovoru, dok se kao mogućnost razmatra i četvrta sezona.

Sportski direktor PSŽ-a Luis Kampos je poslednjih nedelja više puta izjavljivao kako vidi Mesija u dresu pariskog kluba i naredne sezone. 

Kako se navodi, veliko poštovanje prema Argentincu ima i predsednik francuskog kluba Naser Al-Kelaifi, koji je kazao da je Mesi pravi profesionalac i da je zadovoljstvo raditi sa njim.

Ipak, finansijski aspekt Mesijevog produženja ugovora mogao bi da predstavlja problem. Naime, nakon što je klub prošle godine izgubio 350 miliona evra, PSŽ je zabrinut zbog trenutne plate Mesija koja iznosi 41 milion evra, te bi uskoro moralo da se pronađe rešenje po tom pitanju.

Mesi, u međuvremenu još uvek nije obelodanio da li će ostati u klubu ili ne, ali je navodno otvoren za ideju o potencijalnom produženju ugovora. Za sada mu je glavni prioritet Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke